Menu
FOTO: Haraldshaugen camping / Facebook

Stenger for å redusere strømregningen

Haraldshaugen camping i Haugesund må holde stengt i vinter for å redusere kostnader med strøm.

Av Egil M Solberg | 29.07.2022 22:25:58

Strømkrise: Det er små og mellomstore bedrifter på Sør-Vestlandet som nå tar støyten for de ekstreme strømprisene.

Større bedrifter har fastprisavtaler på strøm og privathusholdninger har fått en kompensasjonsordning som dekker størsteparten av strømregningen.

I Bergen og Oslo er strømprisen omtrent halvparten av hva vi opplever på Haugalandet, i Sunnhordland og resten av Sør-Vestlandet.

Regjeringen har i flere måneder opplyst at de følger nøye med, uten at noe blir gjort. Det har provosert mange.

Denne uken fikk vi høre at regjeringen ønsker en høyere strømpris i området Sør-Vest, i den hensikt å redusere strømsalget til utlandet. På den måten kan kraftselskapene produsere mindre strøm og spare på vannet i magasinene. Hensikten er å unngå strømrasjonering til vinteren.

Dette skjer helt uten at små og mellomstore bedrifter kompenseres for regjeringens politikk. De ekstreme ekstrakostnadene for næringslivet i området får nå også konsekvenser.

Det oppleves som krise for campingplasseierne på Haraldshaugen. Planen er helårsdrift, men torsdag besluttet eierne at de må stenger ned 1. november på grunn av forventede strømpriser, melder Haugesunds avis.

Flere virksomheter har de siste ukene redusert omfanget av virksomheten og flyttet virksomhet ut fra Sør-Vestlandet som et krisetiltak.

NHO Rogaland har også kritisert regjeringen for situasjonen for små og mellomstore virksomheter i Sør-Vest. Så langt helt uten at regjeringen engang ønsker å kommentere situasjonen.

Radio Haugaland har gjort gjentatte forsøk på få en tilbakemelding fra regjeringen på denne situasjonen. Så langt har de ikke ønsket å kommentere.

Flere nyheter: