Menu
Mjøndalens Martin Rønning Ovenstad feiret med tilskuerne etter å ha tatt hjemmelaget i føringen søndag. Foto: Lise Åserud / NTB

Stenevik reddet poeng for Godset i «Ælv Classico»

Martin Rønning Ovenstad og Halldor Stenevik sto for scoringene da Mjøndalen og Strømsgodset spilte 1-1 i søndagens lokalderby i Eliteserien i fotball.

Av NTB | 20.06.2021 17:09:19

Sport: Det ene poenget til hvert av lagene betyr at Godset ligger to poeng foran lokalrivalen på tabellen, men med én kamp mer spilt.

Gjestene kom rett fra stortap borte mot Bodø/Glimt, da Mjøndalen hadde kampfri.

– Jeg er veldig fornøyd med responsen til gutta som spiller og alle rundt. Vi kommer fra 2-7 i Bodø, der Mjøndalen ikke har spilt, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery etter kampen

– Vi kommer tilbake fra 1-0 og klarer å snu det. Jeg er veldig fornøyd med mentaliteten i laget, tilføyde han.

Det var Wibe-Lunds mannskap som åpnet søndagens kamp sterkest, med høyt press mot et lavtliggende hjemmelag.

– Jeg føler at han faller veldig enkelt. Dette er jo en fysisk idrett, sa Gunnarsson i pausen.

– Det der er rødt for meg, svarte Sveen.

Mjøndalen var langt piggere etter hvilen og gikk rett i strupen på gjestene. Det kunne se ut som at bruntrøyene hadde en annen inngang til de siste 45 minuttene, men det avfeide trener Vegard Hansen etter kampen.

– Planen var, tro det eller ei, den samme hele matchen.

Hjemmelaget og Martin Rønning Ovenstad fikk betalt for det høye presset like før timen var spilt. 27-åringen fikk ballen i hjørnet av boksen etter en fin crosser fra Stokke. Ovenstad fintet seg innover mot mål og curlet ballen lekkert i det lengste hjørnet.

Mjøndalen slappet på ingen måte av med ett mål i banken og fortsatte å pøse på med målsjanser. Likevel var det gjestene som satte neste ball i nettmaskene.

På overtid av kampen ble kaptein Gustav Valsvik redningen for gjestene. Innbytter Fredrik Brustad rundet keeper og skulle sette ballen i mål, men Valsvik hoppet i veien og klarerte ballen med ansiktet. Dermed endte kampen 1-1.

– Det er surt og kjipt. Jeg synes de var litt bedre enn oss i første omgang, men i 2. omgang synes jeg vi har ganske overtaket på dem, sa målscorer Ovenstad etter kampen.

I neste runde tar Strømsgodset imot Sandefjord på eget gress, mens Mjøndalen skal ta turen til Kristiansund.

Like før pause var Niklas Gunnarsson nær å bli sendt i dusjen da han rev ned Ole Amund Sveen og hindret bruntrøyene en stor målsjanse, men slapp unna med gult kort.

Halldor Stenevik skrev seg igjen på scoringslista etter å ha notert seg for sin første Godset-scoring i forrige runde. Etter 66 minutter plukket 21-åringen opp nedfallsfrukten i boksen og, akkurat som Ovenstad, curlet han ballen i det lengste krysset.

(©NTB)