Menu
Morten Harket under fredagens konsert i Oslo Spektrum. Foto: Ketil Bjærke/ NTB

Stemmeproblemer for Morten Harket – a-ha avlyser konsert i Oslo

Vokalist Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Derfor avlyser a-ha lørdagens konsert i Oslo Spektrum.

Av NTB | 21.05.2022 17:00:54

Medisin og helse: Det opplyser bandet i en uttalelse på Oslo Spektrums nettsider lørdag ettermiddag.

– Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig, heter det.

Samtidig takker bandet for en varm velkomst på fredagens konsert.

– Håper å se dere igjen snart, skriver de.

Bandet er for tiden på turneen «Hunting High and Low Live», som skulle ha vært holdt i 2020, men ble koronautsatt. Andre del av konserten er en framføring alle låtene fra «Hunting High and Low,» debutplata som kom ut i 1985.

Ifølge Store medisinske leksikon er laryngitt er betennelse i strupen og stemmebåndene. Årsaken kan være infeksjon, kronisk oppgulp av sur magesaft, innånding av skadelige damper, gasser, røyk eller feilaktig og overdreven stemmebruk. Laryngitt fører til heshet eller fullstendig stemmetap.

Tirsdag er det planlagt konsert med a-ha i den engelske byen Bournemouth, mens bandet ifølge turnéplanen skal spille i Liverpool dagen etter. Fredag er det London som etter planen står for tur.

Flere nyheter: