Menu
Stefan Strandberg skal spille for Salernitana i Serie A. Foto: Geir Olsen / NTB

Stefan Strandberg klar for Serie A-eventyr

Midtstopperen Stefan Strandberg (30) fortsetter fotballkarrieren i den nyopprykkede Serie A-klubben Salernitana.

Av NTB | 23.07.2021 17:24:26

Sport: Det opplyser klubben på sitt nettsted fredag ettermiddag. Salernitana rykket opp til toppnivået i italiensk fotball med 2.-plass i Serie B sist sesong.

I juni ble det klart at Strandberg ikke fortsetter karrieren i russiske Ural. Han har signert en kontrakt for ett år med Salernitana. Den forlenges automatisk til sommeren 2023 dersom visse sportslige betingelser oppfylles, opplyser klubben.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken mener at overgangen er positiv – så sant Strandberg får spille regelmessig for sin nye klubb.

– Dette er en fin overgang for Stefan dersom han får fast spilletid. Han vil få nok å gjøre da. Dette er en klubb i en av de fem største ligaene i verden, så dette liker vi, sier Solbakken til VG.

Strandberg blir lagkamerat med den norske spissen Julian Kristoffersen i Salerno-laget.

Midtstopperen fra Lyngdal, som har spilt 17 A-landskamper for Norge, har spilt for en rekke utenlandske klubber siden han forlot Rosenborg i 2015.

Strandberg spilte først for Krasnodar, der han også ble leid ut til Hannover og Ural. Så skiftet han til italienske Trapani før han senere ble solgt til Ural.

I den Ural ble det i alt 31 kamper og én scoring.

(©NTB)

Flere nyheter: