Menu
Stavanger Oilers Rob Bordson jubler etter 1-0 scoringen under den 7. semifinalen i NM i ishockey mot Sparta Foto: Carina Johansen / NTB

Stavanger til NM-finale med 2-0 over Sparta

Stavanger Oilers tok seg til finalen i NM-sluttspillet i ishockey med 2-0 over Sparta i den sjuende semifinalekampen. I finalen venter Storhamar.

Av NTB | 09.04.2022 20:49:40

Sport: Rob Bordson ble «matchvinner» med sin 1-0-scoring midtveis i den tredje periode, mens Steven Whitney satte 2-0 i åpent mål mot slutten av kampen.

– Det var sinnssykt to bra lag. Jeg synes vi spilte bra og var de beste laget i denne kampen, men målvakten deres var bra. Det var en kul serie, sa Tommy Kristiansen til TV 2.

Veteranen Kristiansen har også flere kamper for moderklubben Sparta.

Lagene møttes i sjuende og avgjørende kamp i Stavanger. Begge lagene hadde vunnet to ganger hjemme og en gang borte i serien og alle kampene var vunnet bare med ett mål.

Kampen var jevn og tett i den første perioden, men hjemmelaget tok over i midtperioden og vant skuddstatistikken med hele 22-0, men det sto overraskende fortsatt 0-0 i målprotokollen.

Årsaken var Sparta-målvakt Tobias Normann. Han ble kastet inn i målet til Sparta i den femte kampen da førstemålvakt Jake Paterson fikk ødelagt en sene bak kneet. 20-åringen har derimot storspilt de kampene han har stått, men klarte ikke hindre at Stavanger skal spille finale.

– Det holdt ikke helt. En bra motstander og en vanskelig arena å spille i. Jeg synes vi gir dem god match. Jeg har bare forsøkt å kose meg og puste godt, dessverre holdt det ikke helt, sa Spartas sisteskanse Normann.

Rob Bordson satte 1-0 etter snaue 49 minutter i kampen etter pasning fra Ludvig Hoff.

Stavanger møter i Storhamar hjemme i første finalekamp 2. påskedag. Lagene møttes sist i en NM-finale i 2015 hvor Oilers vant 4-3 i kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: