reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Tre statsråder har vært i møte med Sjøfartsdirektoratet onsdag kveld for å finne en løsning på ferjestansen langs store deler av kysten, blant dem næringsminister Iselin Nybø. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Statsråder i krisemøte med Sjøfartsdirektoratet om ferjestans

Tre statsråder har vært i møte med Sjøfartsdirektoratet onsdag kveld for å finne en løsning på ferjestansen langs store deler av kysten.

Av NTB | 16.12.2020 23:08:10

Økonomi og næringsliv: De tre er næringsminister Iselin Nybø (V), fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) og samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF), skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Direktoratet vurderer ulike løsninger for å ivareta samfunnskritisk virksomhet, sier Nybø.

Hun legger til at hun opplever at direktoratet og rederiet jobber konstruktivt.

Onsdag ettermiddag ble alle ferjer drevet av rederiet Boreal gitt seilingsnekt av Sjøfartsdirektoratet på grunn av alvorlige sikkerhetsbrudd. Rederiet driver ferjer og hurtigbåter i Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark, Rogaland og Vestland.

En stor del av problemet er at laks og annen sjømat ikke kommer seg av gårde fra slakterier og anlegg, som ofte er avhengige av ferjesamband.

– Jeg har derfor bedt Sjøfartsdirektoratet om å vurdere hvordan samfunnskritisk matproduksjon, som havbruk, kan opprettholdes, sier fiskeriminister Ingebrigtsen.

(©NTB)

Flere nyheter: