Menu
Danmarks statsminister Mette Frederiksen håper Danmark gradvis kan vende tilbake til normalen etter påske. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix

Statsministeren tror Danmark kan gjenåpnes gradvis etter påske

Hvis danskene fortsetter å ta smitteverntiltakene på alvor, kan Danmark gradvis bli gjenåpnet etter påskeferien, sier statsminister Mette Fredriksen.

Av NTB | 30.03.2020 18:17:14

Medisin og helse: – Det krever imidlertid at befolkningen fortsetter å oppføre seg fornuftig i ukene som kommer, slik at smittespredningen kan holdes nede så langt det lar seg gjøre, sier statsministeren på en pressekonferanse i København mandag.

Hun tar imidlertid forbehold om økende smittetall.

– Hvis danskene møtes og samles, så kan vi ikke åpne Danmark etter påske. Da kan vi heller komme i den motsatte situasjonen, hvor vi må stramme inn enda mer, sier hun.

– Vi står foran en merkelig tid. Vi vil oppleve at flere blir syke, men hvis vi står sammen, så kan vi se en gradvis åpning av samfunnet, sier Fredriksen.

Så langt er det registrert 2.733 smittede og 77 døde i koronaepidemien i Danmark. Helseminister Magnus Heunicke sier at gjennomsnittsalderen på de døde er rundt 81 år.

(©NTB)

Flere nyheter: