Menu
Statsminister Erna Solberg (H) må som så mange andre nordmenn droppe ferien i Spania i sommer, men har mange fine tips for en Norgesferie. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Statsministeren måtte avlyse Spania-tradisjon

Det blir ingen Spaniaferie i sommer, verken for tusenvis av nordmenn eller statsminister Erna Solberg.

Av NTB | 15.05.2020 17:03:00

Fritid: – Spania er et land som har hatt en kjempevanskelig situasjon. Det ville vært fint å hjelpe, men vi hjelper dem kanskje best ved å ta vare på oss selv, sier Solberg til NTB etter at regjeringens reiseråd ble lagt fram fredag.

De innebærer at sydenturer fremdeles blir uaktuelt i sommer og at rådene om å ta årets ferie i Norge fortsatt består. Selv om statsministeren gjerne framsnakker Bergen som et flott sted å legge ferien til, kan hun også by på noen andre tips.

– Det er mange fine reisemål i Norge. I Nord-Norge har man mange fantastiske steder. Lofoten er veldig fint, men jeg vil si Senja. Det er litt mindre travelt, veldig flotte steder og helt nydelig. Det eneste er at sjøen er litt kald alle disse stedene. Men jeg har badet i 13, 5 grader i Ersfjorden på Senja, så det er fullt mulig å finne mange fine steder, sier Solberg.

Hun skryter også av Helgelandskysten og hele Sunnmøre.

– Det er egentlig ikke vanskelig å finne mange flotte steder i Norge. Og så tror jeg egentlig at det er mange nå som kan tenke seg å leie ut en hytte et eller annet sted, for eksempel på fjellet, som er fint også om sommeren, understreker hun.

Selv har hun ikke helt fastspikret alternativer til sin tradisjonelle Spaniaferie ennå.

– Vi har vurdert om vi skal finne noe reiseruter litt lenger nordover, men det er mange flotte ting på Vestlandet også, sier hun.

Uansett hvor du legger ferien i sommer, er statsministerens beskjed klar: «Ta bosset med deg hjem».

(©NTB)

Flere nyheter: