reklame for smiaa
Menu
Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av de mange tøffe barna i klatreparken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Statsministeren besøkte sommerpark på første åpningsdag

Fra lørdag kan blant annet fornøyelsesparker åpne etter koronastengning. Statsministeren markerte det med å besøke Oslo Sommerpark på Tryvann.

Av NTB | 01.06.2020 14:48:15

Medisin og helse: Der fikk hun og ektemannen Sindre Finnes omvisning i klatreparken av daglig leder Espen Bengston og hans hund Snowy.

– Jo mer vi kan gjøre som i en normal hverdag, jo bedre er det, sier Solberg til NTB.

Over hodene deres klatret og svevde både barn og voksne i de mange hindrene og ziplinene.

– Det er mange våghalser her, kommenterte statsministeren.

Søsknene Louis, Amalie og Henriette Thorendahl var i parken med moren og faren.

– Det er kjempekult å klatre, og det er veldig gøy å kjøre zipline, sa Henriette.

Oslo Sommerpark har rundt 50 personer på lønningslista, opplyser den daglige lederen, som er glad for endelig å kunne åpne parken igjen.

– Det er hyggelig, ikke minst for de ansatte, sier Espen Bengtson.

– Dette er også jobber. Mange snakker hvilke jobber som er viktige, men alle jobber er viktig i Norge for øyeblikket. Det er mange arbeidsledige. Dette er jobber, og det er aktivitet, sier Solberg.

– Og så er fysisk aktivitet for barn og unge viktig. Klatreparkene gir en måte å utfolde seg på, og fornøyelsesparkene gir en glede i hverdagen. Jeg tror vi trenger det etter den vinteren og våren vi har hatt, legger hun til.

Mandag kunne også alkoholserveringssteder som ikke serverer mat, åpne igjen.

– Det er nok mer sannsynlig at vurderingsevnen blir litt mindre etter at man har vært en stund i en bar enn når man er i en klatrepark, poengterer Erna Solberg.

Oslo Sommerpark må i likhet med andre parker følge en rekke smitteverntiltak. Blant annet er det kun tillatt med én person per plattform i trærne – hvis ikke de er i samme husstand.

Også statsministeren trekker fram betydningen av det å få folk tilbake i arbeid igjen.

Solberg mener at smittenivået i Norge nå er så lavt at gjenåpning av fornøyelsesparker trolig ikke vil gi noen særlig oppblomstring – vel å merke hvis man følger smittereglene.

(©NTB)

Flere nyheter: