Menu
Mannen som drepte en Nav-ansatt i Bergen i september, fikk forsvarlig helsehjelp i årene før hendelsen, mener Statsforvalteren i Vestland. Foto: Marit Hommedal / NTB

Statsforvalteren: Siktet for Nav-drapet fikk forsvarlig helsehjelp

Mannen som er siktet for å ha drept en Nav-ansatt i Bergen i september, fikk forsvarlig helsehjelp i årene før hendelsen, mener Statsforvalteren i Vestland.

Av NTB | 04.11.2021 12:23:19

Kriminalitet og rettsvesen: En kvinne i 50-årene ble drept, mens en kvinne i 30-årene ble lettere skadd, da mannen i 30-årene gikk til angrep med kniv på de to Nav-ansatte på Årstad i Bergen.

Etter hendelsen har Statsforvalteren på eget initiativ gått gjennom journaler fra alle helseinstansene mannen har hatt kontakt med etter at han flyttet til Bergen.

Gjennomgang av journalene fra alle de involverte tjenestene viser at symptomer og lidelsene mannen hadde, har blitt tatt på alvor og fulgt opp, ifølge fylkeslegen.

– Vår vurdering er at helsehjelpen, ut fra den kunnskapen helsevesenet hadde til mannen, har vært forsvarlig ved alle de involverte helsetjenestene, skriver Statsforvalteren.

Han er ikke en kjenning av politiet

I oktober ble det kjent at politiet ba om en såkalt prejudisiell observasjon av mannen. Dette er en mindre og foreløpig observasjon som gjøres for å vurdere tilregnelighet i straffesaker.

En slik observasjon danner grunnlaget for om det bør gjennomføres en fullstendig rettspsykiatrisk utredning.

I disse årene hadde han fått helsehjelp ved psykiatrisk sykehus, distriktspsykiatrisk senter, legevakt og fastlege, men ikke vært i kontakt med helsevesenet det siste året.

Den siktede er en mann i slutten av 30-årene, av utenlandsk opprinnelse og har vært norsk statsborger siden 2019. Han er siktet for drap og grov kroppsskade etter knivangrepet.

Flere nyheter: