Menu
Restauranten Illegal Burger ligger i Møllergata 23 og kan gå en usikker framtid i møte. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Statsbygg kjøper opp store deler av Møllergata

For å kontrollere lokalene nær det nye regjeringskvartalet kjøper Statsbygg opp eiendommer i Møllergata. Flere utesteder går en usikker framtid i møte.

Av NTB | 13.01.2021 21:53:21

Økonomi og næringsliv: Blant de tradisjonsrike utestedene som blir påvirket, er Justisen og Sosialen, skriver Aftenposten.

Ifølge reguleringsplanen fra 2017 skal Møllergata 5–25 være i offentlig eierskap. Kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg sier at dette er av sikkerhetsmessige grunner. Det er også staten som bestemmer hvem som får bli leietakere.

– Når den tid kommer, blir det en egen prosess for å finne nye leietakere, og det er i dag ikke mulig å si hvilke leietakere som kommer til å flytte inn i byggene igjen, sier han til avisa.

Staten har foreløpig kjøpt Møllergata 11, 13, 13B, og mens byggingen pågår må både Justisen og Sosialen, samt Galleri Pingvin flytte ut fordi de ligger såpass nærme regjeringskvartalene.

Byråd for byutvikling i Oslo, Arild Hermstad (MDG), reagerer på at utestedene ikke har blitt gitt løfter om at de får komme tilbake.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) sier at det ikke er noe i veien for at leietakerne kan komme tilbake.

(©NTB)

Flere nyheter: