reklame
Menu

Statsbudsjett for de rikeste

Statsbudsjettet er gull for de rikeste her i landet. Det sier Hallgeir Kvadsheim, kjent fra Luksusfellen og nettstedet pengeverkstedet.no.

Av Egil M Solberg | 07.10.2020 21:58:43

Statsbudsjettet: Det er ikke bare opposisjonen på Stortinget som er kritiske til statsbudsjettet. Det er også ekspertene.

Hallgeir Kvadsheim, kjent fra Luksusfellen og nettstedet pengeverkstedet.no, mener det først og fremst er de rikeste her i landet som er vinnerne i budsjettet.

– Årets vinnere er nok de aller rikeste, de med aksjeformuer, som har fått økt økt formuesrabatt, sier Kvadsheim til nettavisen.

– Rike menn er de klare vinnerne

I statsbudsjettet foreslås det lavere formueskatt for de rike.

– De med positiv formue vil få redusert formuesskatten. Vi vet at 80 prosent av private aksjeverdier på Oslo Børs eies av menn, så det er ingen tvil om at menn er vinnere av årets statsbudsjett. Vi vet også at menn har 134 milliarder mer i netto formue, sammenlignet med kvinner, sier Silje Sandmæl i DNB.

Samtidig er det et forslag om at den skattemessige ligningsverdien din på formuen din blir redusert fra 65 prosent til 55 prosent.

Om du har én million kroner i aksjefond eller aksjer, vil verdien verdsettes med en ligningsverdi på 550.000 kroner i stedet for 650.000 kroner i dag.

Noen som får en liten smell er elbil-eierne, som for første gang må betale årsavgift, og Kvadsheim mener budsjettet strammer inn på feil måte når det gjelder BSU (boligsparing for ungdom).

Flere nyheter: