Menu
Viggo Kristiansen sitter som forvaringsdømt på Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum. Han har snart sonet hele straffen på 21 år bak murene og har ikke vært prøveløslatt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Statsadvokaten i Oslo: Feil å løslate Viggo Kristiansen

Det vil være galt å løslate Viggo Kristiansen selv om han får saken sin behandlet på nytt, mener Statsadvokaten i Oslo, ifølge NRK. Lagmannsretten avgjør saken.

Av NTB | 19.03.2021 14:53:32

Kriminalitet og rettsvesen: Det er i et brev til Borgarting lagmannsrett at kravet fra Kristiansens advokat Arvid Sjødin avvises, melder kanalen.

Borgarting lagmannsrett skal vurdere kravet om løslatelse, mens Asker og Bærum tingrett behandler spørsmålet om forlenget forvaring.

Statsadvokaten i Oslo skal vurdere selve gjenopptakelsessaken og levere en innstilling til Riksadvokaten.

– Vi er uenige med Statsadvokaten om hva som er hovedregelen. Vi mener at lov og forarbeider sier at hovedregelen er løslatelse ved gjenåpning av en straffesak. Dette spørsmålet må Borgarting lagmannsrett ta seg av, sier Sjødin.

– Hvis Borgarting mot formodning ikke er enig med oss i det, så går det til Høyesterett. Dette er et saksområde det har vært lite prøvd da det er lite praksis, fortsetter han.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring etter at Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.

Viggo Kristiansen sitter derimot fremdeles på Ila fengsel- og forvaringsanstalt i Bærum. Torsdag 18. februar ble det kjent at han får straffesaken sin gjenåpnet.

(©NTB)

Flere nyheter: