Menu
En rekke personer er siktet for lovbrudd i forbindelse med stormingen av Kongressen i Washington D.C. onsdag. Statsadvokaten vil også se på Trumps rolle. Foto: Jose Luis Magana, AP / NTB

Etterforsker stormingen av Kongressen – også Trumps rolle

40 personer er siktet og 15 andre saker er ventet å bli registrert i løpet av dagen etter stormingen av Kongressen, ifølge statsadvokaten i Washington D.C.

Av NTB | 07.01.2021 23:23:12

Kriminalitet og rettsvesen: Alle muligheter er fortsatt på bordet for siktelser etter at en voldelig mobb vandaliserte Kongressen onsdag, sier fungerende statsadvokat Michael Sherwin i Washington D.C. Siktelsene gjelder blant annet ulovlig tilgang og tyveri.

Statsadvokaten ser på alle involverte aktører, og det gjelder også president Donald Trumps rolle i å oppildne folkemengden, ifølge CNN-journalist Anan Cabrera på Twitter.

– Vi ser på alle aktører her, ikke bare de som gikk inn i bygningen, men om det var andre som kanskje hjalp til, fasiliterte eller spilte en annen rolle i dette, sier Sherwin, ifølge Washington Post.

I et oppfølgingsspørsmål ble han spurt spesifikt om Trump, som ba mengdene «kjempe som faen» før opptøyene.

– Vi ser på alle aktører her, og alle som hadde en rolle som passer en forbrytelse dersom bevisene tilsier det, vil bli siktet, sier Sherwin.

Mer enn 50 polititjenestepersoner er skadd, fire personer er døde og en rekke personer ble arrestert.

Kongressen ble tvunget til å stoppe godkjennelsen av valgresultatet. Det ble senere godkjent etter at Kongressen ble ryddet for folk.

(©NTB)

Flere nyheter: