reklame for Sheiken Bowling
Menu
Hallvard Granheim sier at den største andelen av Statkrafts prissikring er langsiktige, fysiske kontrakter uten marginkrav, og at selskapet dermed ikke eksponeres for den samme likviditetsrisikoen i like stor grad som andre. Foto: Audun Braastad / NTB

Statkraft støtter Finansdepartementet om å avvente tiltak i kraftmarkedet

Statkraft støtter beslutningen om å avvente situasjonen og avvente tiltak i det finansielle kraftmarkedet, men sier de er forberedt på «ulike scenarioer».

Av NTB | 05.09.2022 02:20:47

Natur og miljø: Norske myndigheter følger nøye med på utviklingen i det finansielle kraftmarkedet, og har løpende kontakt med andre nordiske myndigheter, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet søndag.

– Det er ikke er behov for norske tiltak rettet mot norske selskaper nå, men behovet blir vurdert fortløpende, opplyser departementet.

Det begrunnes med at norske vannkraftprodusenter har høy lønnsomhet, og at de så langt ikke antas å ha utfordringer med å finansiere seg i det private markedet.

Statkraft sier til E24 at de støtter norske myndigheters beslutning om å avvente tiltak. Selskapet ønsker ikke å spekulere i mulige utfall de neste dagene:

– Vi ønsker ikke å spekulere i dette, utover at markedet vil fortsatt være svært volatilt, særlig på grunn av usikkert rundt gassflyten mellom Russland og Europa, sier konserndirektør for marked, Hallvard Granheim til E24.

Granheim opplyser at den største andelen av Statkrafts prissikring er langsiktige, fysiske kontrakter uten marginkrav, og at selskapet dermed ikke eksponeres for den samme likviditetsrisikoen i like stor grad som andre.

Han understreker at han ikke er bekymret for Statkrafts håndtering av situasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: