Menu
Illustrasjon. For å kunne tilby oppkjøringer og teoriprøver på en forsvarlig måte, innfører Statens vegvesen strenge smittevern på trafikkstasjonene. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Strengere smittevern på trafikkstasjonene

Statens vegvesen innfører strengere begrensninger for oppkjøringer og teoriprøver. Årsaken er koronasituasjonen i landet.

Av NTB | 24.03.2021 15:08:14

Økonomi og næringsliv: Kandidater som bor i områder med strenge smitterestriksjoner, kan ikke ta førerprøven utenfor området der de bor og vil bli avvist ved andre trafikkstasjoner, skriver Statens vegvesen.

– Statens vegvesen ønsker å tilby oppkjøringer og teoriprøver så langt det er forsvarlig. For at vi skal kunne holde åpent, må vi gjøre det vi kan for å forhindre spredning av smitte, forteller Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

Det er kandidatene som får timen sin strøket, som vil stå øverst på prioriteringslisten. Noen vil da oppleve lenger ventetid med smitteverntiltakene som er innført.

– Vi skjønner at det er mange som vil ta teoriprøven og oppkjøring så fort som mulig og at det kan være fristende å se seg om etter muligheter lenger unna, sier Dreyer.

(©NTB)

Flere nyheter: