reklame for Utvik Autoservice
Menu
Næringsminister Iselin Nybø sier at GIEKs tilbud nå kan, ved behov, bidra inn i en større del av kredittforsikringsmarkedet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Staten tilbyr kortsiktig forsikring på eksportkreditt

Som følge av økt usikkerhet i eksportnæringen, har regjeringen besluttet å utvide tilbudet for forsikring på eksportkreditt.

Av NTB | 04.04.2020 16:48:00

Medisin og helse: Det melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. De har besluttet at ut 2020 skal Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) tilby en kortsiktig forsikring på eksportkreditt, et tilbud som normalt ville vært dekket av private aktører.

– Mange norske eksportører bruker kredittforsikring til å dekke risiko mot utenlandske kjøpere. Som følge av at flere opplever økt usikkerhet under koronakrisen, utvider vi nå GIEKs tilbud slik at det ved behov kan bidra mer inn i kredittforsikringsmarkedet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Tilbudet er regulert slik at GIEK kun kan tilby kredittforsikring når eksportører ikke kan få det i det private markedet.

Kredittforsikring gjør at selgere får tilbakebetalt deler av salgssummen dersom en kunde går konkurs eller ikke vil betale. Ifølge pressemeldingen er det i Norge særlig fiskeri- og sjømatnæringen som bruker kredittforsikring.

(©NTB)

Flere nyheter: