Menu
– Det er for tidlig å si hvordan bruk av hjemmekontor vil påvirke arealbehovet i statlige kontorbygg, sier moderniseringsminister Nikolai Astrup, men han understreker at dette vurderes fortløpende. På bildet ser vi det som en gang var Y-blokka. Her skal det settes opp et nytt kontorbygg for regjeringsapparatet. Foto: Lise Åserud / NTB

Staten sparte 1,5 milliarder i reisekostnader i fjor

Staten sparte milliardbeløp på mindre reising i fjor. Nå kan hjemmekontorbølgen bidra til at det nye regjeringskvartalet blir nedskalert.

Av NTB | 07.04.2021 03:24:00

Arbeidsliv: I fjor reduserte staten sine reisekostnader med rundt 50 prosent – fra 2,9 milliarder kroner i 2019 til 1,4 milliarder i fjor. Det viser tall Dagens Næringsliv har innhentet basert på statens foreløpige bevilgningsregnskap.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), tror ikke reiseaktiviteten kommer tilbake på samme nivå.

– Flere møter, seminarer og sammenkomster vil trolig gjennomføres digitalt. Dette vil spare oss for betydelige reisekostnader, både i offentlig og privat sektor, sier Astrup.

Han tror bruken av hjemmekontor vil føre til permanente endringer i måten offentlig sektor jobber.

– Det er for tidlig å si hvordan bruk av hjemmekontor vil påvirke arealbehovet i statlige kontorbygg, men det er noe Statsbygg og Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil vurdere fortløpende, sier han.

Første byggetrinn i det nye regjeringskvartalet som skal inneholde 2.200 av de i alt 4.700 arbeidsplassene i regjeringskvartalet, er i gang. Dette byggetrinnet alene er beregnet til å koste over 20 milliarder kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: