Menu
Illustrasjonsfoto: Ariel Schalit / AP / NTB

Starter vaksinering i dag

Haugesund starter vaksineringen av beboere på sykehjem i dag. I Karmøy starter vaksineringen i dag eller i morgen. De fleste kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland starter arbeidet denne uken.

Av Egil M Solberg | 06.01.2021 00:00:53

Koronapandemi: Ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn er glad for at vaksineringen nå starter.

Kommunen hadde et møte om nye nasjonale smitterestriksjoner og vaksinering mandag. Etter møtet kunne ordføreren opplyse at vaksineringen ville starte på Udland omsorgssenter i Haugesund onsdag. Deretter vil de andre sykehjemmene fortløpende bli ekspedert.

Tirsdag ettermiddag kunne kommunelege i Karmøy Katrine Nesse opplyse at de nå planla å starte vaksineringen på sykehjemmene onsdag ettermiddag eller torsdag denne uken.

– Vea sykehjem er først ut. Deretter er det Fredheim bufellesskap som får tilbud om vaksinering, opplyser kommunelegen til Radio Haugaland.

Det er ventet ukentlige leveringer av vaksinedoser til kommunene fremover. Antallet doser som leveres vil øke etter hvert.

– Fra neste uke vil inntil 20 % av vaksinedosene bli gitt helsepersonell, forklarer Nesse.

Flere vaksiner blir godkjent etterhvert og da vil vaksineringen øke i tempo.

– To vaksiner er nå godkjent i Norge, det er vaksinene fra BioNTech/Pfizer og Moderna. Det vil komme flere etterhvert, forklarer kommunelegen.

Ordføreren i Haugesund forventer at kommunene vil måtte bruke mye resurser på vaksinering helt frem til sommeren.

Hør mer om saken i intervjuer på Radio Haugaland onsdag formiddag.

Flere nyheter: