fbpx
Menu

– Står ikke i fare for å rase sammen

Etter flere spekulasjoner fra folk om at Karmsund brua kommer til å rase sammen, så kan Statens Vegvesen berolige folk med at brua er godt overvåket.

Av Daniel DeNiazi | 23.10.2019 06:55:08

SAMFERDSEL:  Ifølge Statens Vegvesen ble det gjennomført femårsinspeksjon på Karmsund bru. Inspeksjonen ble sist gjennomført i 2017.

Når vi stiller Trond-Ingve Mølstre i Statens Vegvesen om brua er i fare for å rase sammen, er det dette svaret vi får:

– Karmsund bru står på ingen måte i fare for å rase sammen. Statens vegvesen gjennomfører flere typer inspeksjoner på bruene for å sikre at de er trygge. Dette gjør vi systematisk, sier Mølstre til Radio Haugaland.

– Hva har dere gjort gjennom årene for å hindre korrosjon eller faren for at brua skal rase?

– Nå er vi i gang med å bygge stillas under brua fra Norheimsiden for å starte med å rehabilitere betongen som er utsatt for slitasje gjennom årene. Dette arbeidet er planlagt å gå gjennom flere år for å rehabilitere hele brua for å hindre at skader skal få utvikle seg og kunne utgjøre en fare.

Korrosjon er navnet på oksidasjon som ligger på metaller og andre gjenstander som kommer i møte med vann, som fører til at det danner seg rust.

Mølstre sier at folk kan være trygge på at Statens Vegvesen følger opp bruer som er truet av korrosjon. Han understreker at det iverksettes strakstiltak dersom det skulle utgjøre en fare.

– Når vi oppdager skader blir de registrert og fulgt opp videre for å se om det eventuelt er en utvikling dersom det utgjør en fare.

Flere nyheter: