Menu
Englands Georgia Stanway har scoret 2–1 målet mot Spania og ble med det matchvinner i kvartfinalen i fotball-EM. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Stanway sendte England videre i fotball-EM: – En scoring å være stolt av

Georgia Stanway ble matchvinner i første ekstraomgang da hjemmefavorittene England slo Spania 2-1 i kvartfinalen i fotball-EM.

Av NTB | 21.07.2022 01:30:48

Sport: – Jeg er så stolt av dem. Vi er seriøse. Vi støtter hverandre. Vi blir ikke lamslått av å ligge under. Ikke på ett eneste tidspunkt trodde jeg at vi skulle hjem, sa Englands kaptein, Leah Williamson, til BBC.

Det sto 1-1 etter ordinær tid i den første kvartfinalen i Brighton etter at Esther Gonzalez hadde sendt Spania i ledelsen etter 54 minutter. Ella Toones utligning til 1–1 etter 84 minutter sendte kampen til to ganger 15 minutters ekstraomganger.

Seks minutter ut i 1. ekstraomgang banket Stanway til fra distanse. Hun fikk gå med ballen over halve banen etter et høyt brudd. Hun hadde flere valgmuligheter, men valgte den enkleste med å sende ballen i nettet med en suser fra distanse.

– Det er definitivt en scoring å være stolt av, sa Stanway til BBC.

– Det her viser bare hvilket nivå vi har. Vi får et tilbakeslag og vi kommer tilbake. Vi la inn en fantastisk innsats. Jobben er gjort og vi fokuserer nå på semien, fortsatte hun.

Det så lenge ut som om Gonzalez skulle bli matchvinner med sin 1-0-scoring. Innbytter Athenea del Castillo førte ballen inn i 16-meteren, og hun la ballen tilbake i 45 grader fra katen til Gonzalez som banket til på direkten.

Det spanske laget var ballsikre og spesielt gode i en-touch-spillet sitt. Dessuten er laget livsfarlige på dødballer. England fikk ikke samme uttelling for sitt høye press som tilfellet var mot Norge.

Seks minutter før slutt klarte endelig Ella Toone å finne nettmaskene. Hun var tøff inne i feltet og satte 1-1 fra kort hold på innlegget fra Alessia Russo.

Før den engelske utligningen hadde den spanske kombinasjonen del Castillo/Gonzalez skapt flere gode muligheter foran det engelske målet.

Det var tredje EM på rad at Spania ryker ut etter kvartfinalen.

England møter vinneren av oppgjøret Sverige/Belgia i semifinale tirsdag i Sheffield.

– Dette er hjemmebanefordel, sa Wiegman og refererte til støtten fra de engelske supporterne.

Laget tok seg videre til kvartfinale til tross for at laget fikk sin største stjerne Alexia Putella skadd før EM.

Den engelske landslagssjefen Sarina Wiegman kastet innpå flere offensive spillere mot slutten av kampen, men nettkjenningen kom ikke før Toone dukket opp inne i feltet. Det var faktisk første gang at de engelske spillerne kom til innlegg mot det spanske laget.

England banket Norge med 8-0 i gruppespillet og cruiset seg gjennom gruppespillet med 14-0 i målforskjell. Spania slet seg gjennom gruppe B etter å ha slått Finland og Danmark, men tapte for Tyskland.

(©NTB)