Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken var i godt lune under pressekonferansen dagen før kampen mot Slovenia på Stozice Stadium. Foto: Fredrik Varfjell / NTB.

Ståle Solbakken: – Overrasket om Martin ikke er på banen lørdag

Landslagssjef Ståle Solbakken gikk fredag kveld langt i å friskmelde Martin Ødegaard til lørdagens bortekamp i nasjonsligaen mot Slovenia.

Av NTB | 23.09.2022 20:10:48

Sport: Landslagskapteinen rakk den siste treningen i Norge og den ene i Slovenia etter skaden som satte ham utenfor siste Arsenal-kamp før landslagspausen.

– Han gjennomførte det han skulle og det vi hadde planlagt, og så må vi se om det kommer en reaksjon. Det er noe man alltid avventer for å være på den sikre siden, men jeg blir overrasket om han ikke er på banen fra start eller i løpet av kampen, sa Solbakken.

Han roste samarbeidet med Arsenal. Han lot Ødegaard bli i London de første dagene av landslagssamlingen, men etter at undersøkelser viste at skaden ikke er alvorlig, sluttet midtbanespilleren seg til troppen i Oslo.

– Det har vært en veldig voksen dialog. Det var derfor han fikk lov til å puste litt i London, for å la dem få en forståelse av hvordan det fungerte. Jeg snakket med (Mikel) Arteta, og legene og de fysiske trenerne har snakket sammen. Det har fungert veldig bra, sa Solbakken.

– Jeg var 2.-assistent under Nils Johan Semb. Noen av samtalene hans med Alex Ferguson og David O’Leary var nok litt tyngre.

Selv om Joshua King er ute av troppen som følge av en lårskade, hadde Solbakken for første gang denne samlingen 25 spillere i aksjon.

Marcus Holmgren Pedersen var også med da laget hadde sin tilmålte time på Stozice stadion. Han er med til Slovenia selv om han sliter med en vond tå og er utestengt for gule kort i lørdagens kamp. Han nøyde seg med å jogge rundt banen sammen med fysioterapeut Thomas Ødegaard da de andre gikk løs på spillsekvenser. Da ble treningen også stengt for mediene.

Etter treningen møtte Solbakken til pressekonferanse sammen med Sander Berge. Han fikk også spørsmål fra slovenske medier, som ville høre hans vurdering av hjemmelaget.

Landslagstreneren ble også spurt hva som er det viktigste Norge vil ha ut av nasjonsligaen: Opprykk til A-divisjonen, bedre seeding i EM-trekningen eller en garantert ekstrasjanse til EM-plass om laget ikke lykkes i kvalifiseringen.

– Du svarte selv. Alle tre er viktige mål. Det aller viktigste for oss er å ta oss til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024, og vi oppnår ikke det ved å vinne denne nasjonsligagruppa. Men vi kan gjøre det lettere å komme dit, sa Solbakken, som var i sedvanlig godt humør og fleipet med journalistene.

Han mener han så langt har vært heldig i møtet med Premier League-managere.

– Slovenia har sterke spillere i alle posisjoner og en klar identitet. De er gode på kontringer og kan framstå i ulike formasjoner. De spilte 4-4-2 mot oss i Oslo, i andre kamper spiller de 3-5-2. Spesielt hjemme kan de skade hvem som helst. Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, sa Solbakken om det utsolgte oppgjøret.

Flere nyheter: