reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Ståle Solbakken blir Norge-sjef. Foto: Liselotte Sabroe / NTB

Ståle Solbakken blir ny landslagssjef

Ståle Solbakken tar over jobben som Norges landslagssjef etter Lars Lagerbäck. Han tiltrer 7. desember.

Av NTB | 03.12.2020 10:08:18

Sport: Lagerbäck hadde kontrakt med Norges Fotballforbund fram til og med VM-kvalifiseringen og et eventuelt sluttspill i 2022, men svensken trer nå til side.

Solbakken har stått uten jobb siden han tidligere i høst fikk sparken etter mange sesonger som suksessrik trener i FC København.

– Jeg er stolt og beæret over å ha blitt tilbudt jobben som ny landslagssjef. For meg er dette et godt tidspunkt å ta over. Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen har gjort en solid jobb og utviklet et fundament det blir spennende å jobbe videre med, sier Solbakken i en pressemelding.

– NFF har over tid bygd opp et godt fundament for landslag, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge et sterkt team. Vi skal bruke tiden godt, for mars kommer fort, legger han til.

NFF opplyser at de har hatt samtaler med Solbakken i noen uker.

– Der vi er nå, i overgangen mellom to kvalifiseringer, ønsker vi å trekke perspektivet minst fire år fram, i første omgang til og med EM i 2024. I et sånt perspektiv var det naturlig å innlede samtaler med Ståle Solbakken, sier fotballpresident Terje Svendsen.

(©NTB)

Flere nyheter: