Menu
Matthew Stafford (med ballen) førte Los Angeles Rams til seier i Superbowl mot Cincinnati Bengals ved å regissere et siste angrep som vendte 16-20 til 23-20 i sluttminuttene. Foto: Elaine Thompson, AP / NTB

Stafford og Kupp førte Rams til superbowlseier

Matthew Stafford (34) førte Los Angeles Rams til 23-20-seier over Cincinnati Bengals i Superbowl etter en dramatisk avslutning.

Av NTB | 14.02.2022 04:12:26

Sport: Laget lå under inntil quarterbacken fant favorittmottaker Cooper Kupp i målsonen 1.25 minutt før slutt. Dermed kunne hjemmefansen juble, mens Bengals fortvilte etter å ha vært veldig nær klubbens aller første NFL-triumf. Kupp ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.

– Jeg føler ikke at jeg fortjener dette. Gutta rundt meg har utfordret meg og «pushet» meg. Jeg er bare så takknemlig, sa Kupp, som kronet en fantastisk sesong med to touchdown.

Etter flere mislykkede angrep på rad førte Stafford laget 79 yards ved hjelp av sju vellykte pasninger, flere av dem til Kupp, og avsluttet med sin tredje touchdownpasning i kampen.

Forsvaret stoppet deretter Bengals’ siste desperate angrep. Da forsvarskjempen Aaron Donald taklet Bengals-quarterback Joe Burrow med ballen, kunne Rams juble.

Det var et totalt sceneskifte etter en katastrofal start på andre halvdel for Rams, som spilte finalen på sin egen arena i Los Angeles-forstaden Inglewood. Bengals tok ledelsen, økte den og så ut til å være på vei mot sin etterlengtede superbowltriumf.

10 sekunder senere havnet en pasning fra Stafford i hendene til Chidobe Awuzie, og ballerobringen ble omsatt i et trepoengspark og 20-13-ledelse.

Rams savnet sårt sin stjernemottaker Odell Beckham jr., som måtte ut med en kneskade han pådro seg rett før pause. Det gikk mot sensasjonell seier til Bengals, men Stafford ville ikke gi seg. Da tiden var i ferd med å løpe ut leverte han flere livsviktige pasninger til Kupp, og angrepet ble avsluttet med den avgjørende touchdownpasningen.

Året etter at Tampa Bay Buccaneers ble første lag med superbowlseier i sin egen arena gjentok Rams bedriften. Klubben hadde bare en tittel fra før, vunnet da den holdt til i St. Louis.

Rams har siden hjemkomsten til Los Angeles i 2016 byttet til seg en rekke velgasjerte stjerner for å bygge et lag som står i stil med praktarenaen i Inglewood. Blant dem er Stafford, som etter 12 sesonger i svake Detroit Lions kom til Los Angeles for å vinne noe.

Bare legenden Tom Brady hadde flere touchdownpasninger enn Stafford denne sesongen, og det var Stafford og Rams som gjorde slutt på Bradys karriere med seier i kvartfinalen mot Tampa Bay Buccaneers.

Bucs ble i fjor første lag som har vunnet finalen på sin egen arena. Ved hjelp av de dype lommene til klubbeier Stan Kroenke (som også eier fotballklubben Arsenal) kopierte Rams den bedriften.

Bengals slet innledningsvis med å flytte ballen, og lagets to første angrep ble korte. Det tredje endte med et trepoengspark fra pålitelige Evan McPherson, men i det fjerde angrepet fikk laget fart på løpsspillet og tok seg inn i kampen med et trickspill.

Løperbacken Joe Mixon fikk ballen fra Burrow, og med sitt første pasningsforsøk i NFL-karrieren fant han Tee Higgins, som var helt alene i målsonen. Dermed var Bengals bare tre poeng bak.

Første halvdel sluttet dårlig for Rams da Beckham skadet kneet. Han tråkket forkjært i et forsøk på å ta imot en pasning, og litt etter havnet Staffords forsøk på en tredje touchdownpasning i hendene på Bengals-forsvarer Jessie Bates.

Burrow fikk sin første touchdownpasning da Ramsey ramlet i forsøket på å dekke Higgins, som kunne spasere inn i målsonen og ble kreditert touchdown fra 75 yards. Ramsey signaliserte fortvilet og forgjeves at han var dratt i hjelmgitteret.

I forsøket på å svare kastet Stafford en pasning som via hendene til Ben Skowronek ble fanget av Awuzie, og Bengals økte ledelsen med et trepoengspark.

Et trepoengspark fra Matt Gay reduserte til 16-20, og det var fortsatt stillingen da Stafford regisserte det avgjørende angrepet.

Rams-trener Sean McVay (36) er den yngste trener med superbowlseier. Bengals-trener Zac Taylor (38) var tidligere hans assistent.

Rams ledet 13-10 ved pause, men 12 sekunder inn i 3. periode scoret Bengals-mottaker Tee Higgins sitt annet touchdown i kampen, trolig etter å ha dratt forsvarsspiller Jalen Ramsey i hjelmgitteret uten at verken dommere eller videodommere fikk det meg seg.

Bengals vant bare seks kamper de to foregående sesongene til sammen, og hadde ikke vunnet en sluttspillkamp siden 1991, men anført av sin unge quarterback Joe Burrow var laget veldig nær sin aller første NFL-tittel. Burrow tåler mye juling, men han ble taklet med ballen hele sju ganger, og den siste knuste seiershåpet.

Det startet bra for Rams, som ledet 13-3 etter at Stafford kastet touchdownpasninger til sine to stjernemottakere Beckham og Kupp.

Det var ingenting mot det som skulle ramme Rams rett etter det spektakulære pauseshowet med Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Eminem, Kendrick Lamar og overraskelsen 50 Cent.

(©NTB)

Flere nyheter: