reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tysklands helseminister Jens Spahn, her sammen med statsminister Angela Merkel, kaller de siste smittetallene alarmerende. Foto: AP / NTB

Stadig flere smittes i Tyskland

Tyskland har registrert 4.058 nye koronasmittede det siste døgnet, det høyeste antallet siden april.

Av NTB | 08.10.2020 09:53:11

Medisin og helse: Dagen før ble det registrert 2.828 nye smittetilfeller i landet. Myndighetene er bekymret over utviklingen og skjerper smitteverntiltakene.

– Det bekymrer meg veldig. Vi ønsker å forhindre at antallet øker kraftig, sier helseminister Jens Spahn, som kaller de siste smittetallene alarmerende.

Spahn understreker at tysk helsevesen har kapasitet til å takle oppblussingen, men ber samtidig folk om å respektere smittevernreglene.

– Dersom 80 millioner samarbeider, synker virusets sjanse dramatisk, sier han.

Også Lothar Wieler, som er leder for det tyske folkehelseinstituttet Robert-Koch-Institut, er sterkt bekymret.

– Vi vet ikke hvordan situasjonen i Tyskland vil utvikle seg gjennom de kommende ukene. Det er mulig at vi får se opptil 10.000 smittetilfeller om dagen, og at vi får ukontrollert spredning, advarer han.

Spahn lokker med at det kan bli mulig å holde noe som ligner en normal julefeiring, dersom smittespredningen bremses og folk overholder smittereglene.

– Det finnes konsepter som gjør dette mulig, sier han.

Særlig vil Spahn legge vekt på bruk av munnbind, avstand mellom personer i kirker, og at man unngår store forsamlinger innendørs.

311.000 har hittil fått påvist smitte i Tyskland, og det er registrert 9.652 koronarelaterte dødsfall.

Landet har dermed rundt tolv dødsfall per 100.000 innbyggere, mens Norge til sammenligning har fem.

(©NTB)

Flere nyheter: