Menu
New Yorks ordfører Bill de Blasio er skremt over at stadig flere barn blir innlagt med symptomer på en mystisk betennelsessykdom som muligens kan knyttes til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix

Stadig flere barn får betennelsessykdom i New York

Over 50 barn i New York har fått påvist en sjelden betennelsessykdom som kanskje kan knyttes til koronaviruset, opplyser byens ordfører Bill de Blasio.

Av NTB | 12.05.2020 22:32:42

Medisin og helse: 52 barn har fått påvist det som er kjent som Kawasakis syndrom, en sjelden sykdom som fører til vedvarende feber, utslett, magesmerter, hovne kjertler og oppkast hos barn.

Ytterligere ti barn har lignende symptomer og blir nå utredet, opplyser de Blasio.

Av de 62 er det 25 som har testet positivt for koronaviruset, mens 22 har antistoffer mot viruset. Ett av barna har mistet livet, ifølge New Yorks ordfører.

Også andre steder i USA, samt i flere europeiske land, er barn innlagt på sykehus med samme symptomer. I noen tilfeller kan også blodkar og vitale organer som hjertet og kransarteriene, bli betente.

– Dette er tankevekkende, det er rett og slett skremmende, sier Bill de Blasio, som oppfordrer foreldre til å være på vakt og straks søke legehjelp ved mistanke om at barna kan ha fått sykdommen.

(©NTB)

Flere nyheter: