Menu
Den tidligere sprinteren Kasper Stadaas tok sin første seier i Ski Classics i La Diagonela i Sveits. Foto: Geir Olsen / NTB

Stadaas vant spurten foran tre nordmenn i La Diagonela

Kasper Stadaas gikk til topps i Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits. Den tidligere sprinteren tok sin første seier og vant foran tre nordmenn.

Av NTB | 22.01.2022 11:52:01

Sport: Stian Hoelgaard og Mikael Gunnulfsen fulgte på de nærmeste plassene. Andreas Nygaard ble nummer fire. Løpet var på 55 kilometer og gikk i området rundt den tidligere OL-byen St. Moritz.

– Det var en bra dag. Deilig å være først over mållinjen. Jeg har drømt om dette etter at jeg skrev under for Team Ragde. Et tøft løp hvor det er mye som skjer. Jeg følte meg litt seig på flatene, men følte meg veldig sterk. Det var tungt på slutten, sa Stadaas til NRK.

Fjorårets renn gikk under sterk kulde hvor flere løpere pådro seg frostskader. Denne gangen var derimot forholdene litt mer vennlige selv om solen uteble.

I kvinneklassen ble det trippel svensk lørdag. Ida Dahl vant etter å ha å stukket fra på vei opp ved runding. Hun klarte å holde unna for trioen med Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren og Silje Øyre Slind.

Norgren tok annenplassen, men ble distansert med 2.16 minutter. Korsgren ble nummer tre, mens Slind havnet på fjerdeplassen.

Den norske Koteng-laget med blant andre Astrid Øyre Slind og Martin Johnsen Sundby er i koronakarantene og deltok ikke i Sveits. Gunnulfsen og Martin Løwstrøm Nyenget hadde gått inn på laget. Gunnulfsen gikk på skiene til Sundby.

(©NTB)