Menu
Kasper Stadaas jubler for lagseier for Heming på onsdagens NM-sprint i langrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stadaas satte utrent Klæbo på plass: – Ikke hverdagskost å bli norgesmester

Langløperen Kasper Stadaas rykket og ga Heming laggullet i NM-sprinten i langrenn onsdag. Han syntes det var ekstra stas å slå Johannes Høsflot Klæbo.

Av NTB | 06.04.2022 20:34:28

Sport: Støtingen til Stadaas på sisterunden sørget for en klar Heming-seier på Lygna. Han gikk på gullaget med Harald Astrup Arnesen.

Klæbo greide ikke å tette luken. Han kom på pallen med lagkompis Martin Buvarp, mens Strindheim-duoen Håkon Skaanes og Even Northug ble bronsevinnere.

Stadaas er kjent for å være best på lange distanser. Nylig vant han Årefjällsloppet i Ski Classics.

– Jeg fikk et drømmeutgangspunkt fra Harald. Hadde du spurt meg for ett år eller to år siden, ville jeg ment det var en skummel posisjon. Men jeg er blitt vant til å ha det så sinnssykt vondt de siste fire-fem minuttene i langløp. Jeg tenkte at jeg bare måtte trøkke til, og i staking har jeg mye selvtillit i, sa Stadaas til NTB etter onsdagens triumf.

– Det betyr veldig mye å gjøre dette med Harald. Vi har trent siden vi var åtte år gamle og alltid vært i Heming, la han til.

– Klæbo har vel ligget mer på sofaen og sett sykkelløp enn han har trent de siste ukene. Men å bli norgesmester med Klæbo på start, er ikke hverdagskost.

Selv syntes sprintstjernen fra Trondheim at det var tøft å være tilbake i konkurranse.

– Det føltes helt forferdelig. Det er fem uker siden jeg sist tok i, og det føler man. Det var veldig middels, sa Klæbo til NTB.

– Ja, nå føler jeg at jeg tåler å trene. Jeg prøvde meg på en hardøkt i går, og kroppen føltes bra ut. Jeg er ferdig med covid, men jeg begynner på null. Jeg har nok aldri hatt så mange uker uten trening.

NM på Lygna fortsetter med skiathlon torsdag og 10 kilometer fredag.

Rennet var Klæbos første siden han fikk påvist koronasmitte etter verdenscuphelgen i Lahti i slutten av februar. Stadaas erkjenner at han dro nytte av det.

Han føler uansett at det går riktig vei etter koronasykdommen.

(©NTB)

Flere nyheter: