reklame for Utvik Autoservice
Menu
Statsepidemiolog Anders Tegnell sier at spredningen av koronaviruset nå ser ut til å ha stabilisert seg i de svenske sykehjemmene. Foto: Fredrik Sandberg / TT via AP / NTB scanpix

Stabilisert virusspredning i de svenske sykehjemmene

Ytterligere 29 har dødd av koronaviruset i Sverige det siste døgnet. Ifølge statsepidemiolog Anders Tegnell har spredningen nå sluttet å øke på sykehjemmene.

Av NTB | 19.04.2020 15:32:25

Medisin og helse: Dermed har totalt 1.540 dødd som følge av koronaviruset i Sverige.

Mellom fredag og lørdag døde 111 personer. Den markante nedgangen siste døgn kan muligens forklares med at det ifølge helsemyndighetene ofte er etterslep i innrapportering i helgene, og at det derfor er vanskelig å dra noen slutninger fra helgetallene.

Statsepidemiolog Anders Tegnell sier til TT at tallene ser ut til å indikere at smittespredningen i Sverige har stabilisert seg – også i sykehjemmene.

– Spredningen i sykehjemmene har stabilisert seg og øker ikke lengre. Dødsfallene innad i sykehjemmene øker heller ikke, men derimot synker antall dødsfall sett over det hele, slik at en større andel av dødsfallene kommer fra sykehjemmene, forklarer han.

Antall døde per 100.000 innbyggere i landet er 15,1. 14.385 har testet positivt for viruset, og 1.079 har fått intensivbehandling.

(©NTB)

Flere nyheter: