reklame for Utvik Autoservice
Menu
Karoline Knotten stakk av med seieren under Blinkfestivalen fredag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Stabile Knotten vant Blinkfestivalens supersprint

Med to bom både på første og siste skyting måtte Marte Olsbu Røiseland måtte se seg slått av Karoline Knotten på skiskytterkvinnenes supersprint fredag.

Av NTB | 07.08.2020 20:45:27

Sport: Knotten var godt fornøyd med seieren, men føler at det fortsatt var ting å rette på.

– Det var veldig gøy. Jeg er misfornøyd med skytingen egentlig, så hvis man skal tenke ren prestasjon så er jeg jo misfornøyd, sa Knotten til NTB etter målgang.

Bom på de to første skuddene på liggende skyting og bomtreff også på siste skudd på begge stående skytinger, som Knotten beskriver som «mentale feil» var dårligere enn ventet for 25-åringen, men det holdt likevel til seier.

– Det var et hardt løp. Det ble trøkket til fra start og det var et veldig gøy løp. Det var første gang jeg gikk supersprint, så det ga virkelig mersmak og var en kul følelse, sa Røiseland.

Men første og siste skyting gjorde at det ikke ble seier.

– Jeg skulle gjerne ha tatt den første liggende og siste stående igjen, det var rett og slett for dårlig.

Det ble ikke ønskestart for Røiseland, som bommet to ganger på første skyting og åpnet rulleskirennet hele 25,1 sekunder bak etter den første av fire skytinger.

Fem rett ned ble det også på første stående skyting for Røiseland, som dermed kunne gå ut i tet foran Knotten, som sakte, men sikkert jobbet seg oppover resultatlisten.

Magasinet glapp for Røiseland før siste skyting, der det ble to nye bom. Da kunne Knotten ta ledelsen med 4,3 sekunder etter en bom, akkurat som på tredje skyting.

Avstanden holdt helt til mål og Knotten kunne juble for seier i Sandnes. Tandrevold endte som nummer tre.

Som i Lysebotn Opp torsdag, måtte Tiril Eckhoff stå over supersprinten med urinveisinfeksjon.

Med snaut fem sekunders ledelse etter siste skyting klarte Knotten å holde unna for Røiseland, som skjøt seg bort fra start og kastet bort seieren på slutten. I motsetning til vinneren Knotten var Røiseland godt fornøyd med sin første supersprint.

Ved annen skyting ble det minst en bom for alle i teten, som gjorde at Røiseland kunne knappe innpå lederne med fullt hus.

(©NTB)

Flere nyheter: