Menu
Stabæks Fredrik Krogstad (midten) jubler etter scoring under 1. divisjonskampen i fotball mellom Stabæk og Åsane på Nadderud stadion. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Stabæk nærmer seg Eliteserien – Orban fortsatte målshowet i storseier

Stabæk holder full fart på veien mot neste års eliteserie i fotball. Mandag ble Åsane slått med 4-0 på hjemmebane. KFUM snublet i et ellevilt Start-drama.

Av NTB | 03.10.2022 20:20:54

Sport: De tre Stabæk-poengene, i kombinasjon med at tabelltreer KFUM røk 2-3 i Kristiansand, gjør at Lars Bohinens andreplasserte mannskap nå har fem poengs luke til nærmeste forfølger i opprykkskampen.

Med kun fire serieomganger igjen å spille begynner dermed Stabæk for alvor å nærme seg en matchball i kampen om den andre direkteplassen til Eliteserien. I neste serierunde venter i tillegg det som vil bli en svært avgjørende toppkamp mot nettopp KFUM.

Etter mandagens kamp hyllet trener Bohinen målmaskinen Gift Orban.

– Han er en målscorer. Det hjelper på når kampbildet blir som det blir. Han kunne hatt flere scoringer også. Han er en viktig og betydningsfull spiller for oss, sa han til Discovery.

– Vi henger med i racet, og det er der vi ønsker å være, sa kaptein Simen Wangberg og kalte den kommende kampen mot KFUM en matchball.

Ni minutter etter ledermålet la engelske Curtis Edwards på til 2-0. Scoringen var hans første i Stabæk-drakta.

– Det føles bra å hjelpe laget. Jeg har vært skuffet de siste ukene etter det røde kortet. Jeg skuffet laget, så det var godt å slå tilbake, sa Edwards til Discovery i pausen.

Utvisningen midtbanespilleren henviser til kom i 2-2-kampen mot Bryne i starten av september.

I annen omgang hamret innbytter Fredrik Krogstad inn 3-0, før målmaskinen Orban fastsatte sluttresultatet til 4-0. Stabæk-spissen står nå med 14 fulltreffere i ligaen denne sesongen.

Oslo-klubben tok ledelsen i Kristiansand da Johannes Hummelvoll Nuñez fant rom i feltet og prikket ballen i lengste hjørne på vakkert vis. Da var det spilt kun 16 minutter. Start slo tilbake kvarteret seinere da Eirik Schulze satte inn sin niende scoring denne sesongen.

Etter pause gjorde Start-keeper Jasper Torkildsen en kjempetabbe da han slapp KFUM-vingen Moussa Njies innlegg i mål etter 59 minutters spill. Åtte minutter før full tid utlignet Tom Strannegård for Start, og rett i etterkant av det målet fikk KFUM-keeper Jonas Brauti marsjordre etter å ha lagt Start-innbytter Levi Eftevaag i bakken i farlig posisjon.

Start presset på for seier og fikk betaling da Joacim Holtan scoret i sin tredje kamp på rad og satte inn 3-2 på overtid.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Vi håndterer de siste 30 minuttene av kampen ekstremt dårlig. Da er Start best, sa en svært skuffet KFUM-trener Jørgen Isnes.

– Jeg koker innvending, fortsatte han.

– Dette føles helt fantastisk. Det var ikke vår beste kamp i det hele tatt, men vi kriger i 90 minutter, sa Start-målscorer Tom Strannegård.

Sandnes Ulf følger på femteplass etter en svært viktig 2-1-seier over Ranheim mandag. Ingvald Halgunset ble matchvinner for Ulf etter at Bjarne Berntsens menn hadde snudd 0-1 til 2-1.

Kongsvinger innehar den siste kvalikplassen til tross for at det kun ble 0-0 mot Sogndal hjemme i Kongsvingerhallen mandag. Oppgjøret mellom Grorud og Raufoss endte 1-1.

Det var ingen stor overraskelse at bærumsklubbens nigerianske spiss Orban igjen havnet i søkelyset mot Åsane mandag. 22 minutter var spilt da han dukket opp på bakerste stolpe og ekspederte et innlegg i mål til 1-0.

KFUM Oslo kan fortsatt gjøre seg håp om direkte opprykk til Eliteserien, men kampen mot Start mandag ble en berg-og-dalbane og svært dramatisk.

Start er med seieren nummer tre på tabellen, foran KFUM på målforskjell.

(©NTB)

Flere nyheter: