Menu
KFUM Oslo-spillere etter kampen mot Stabæk 10. oktober. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Stabæk klarte uavgjort og er i praksis klar for Eliteserien fotball

Stabæk gikk fra 0-2 til 2-2 og tok det ene poenget som i praksis sikrer dem opprykk og plass i neste sesongs Eliteserie i fotball.

Av NTB | 22.10.2022 17:01:00

Hermann Kleppa og Jostein Ekeland scoret to tidlige mål for Sandnes Ulf i 1. omgang, men det tok ikke lang tid før Nicolai Næss reduserte for Stabæk. I 2. omgangs 72. minutt utlignet Gift Orban til 2-2, og det var et viktig poeng. Det betyr at de har tre poeng å gå på ned til KFUM før den siste serierunden. Og med en suveren målforskjell i bakhånd er det kun syltynn teori som kan ta fra dem opprykket.

KFUM Oslos 3-1-seier over Stjørdals-Blink gjør at de fortsatt kan rykke direkte opp til Eliteserien, men det skal mye til. Da må KFUM Oslo slå serievinner Brann stort i Bergen, samtidig som Stabæk taper stort hjemme mot Mjøndalen.

Det skjer neppe.

Johannes Hummelvold Nunez, Moussa Nije og Simen Hestnes scoret målene mot Stjørdals-Blink. Mats Lillebo scoret Blinks trøstemål.

Med én serierunde igjen ligger Sandnes Ulf an til å spille eliteseriekvalifisering sammen med KFUM Oslo, Start og Kongsvinger.

Ranheim vant 3-2 hjemme over Raufoss og kan ta kvalifiseringsplassen om de rykker forbi Sandnes Ulf etter den siste serierunden.

Brann er forlengst seriemester. I Fredrikstad ble det ny seier 3-1 etter scoringer av Ole Didrik Blomberg, Sivert Heltne Nilsen og Isak Hjorteseth. Olav Øby reduserte for Fredrikstad.

Skeid slo Kongsvinger 4-0 hjemme etter scoring av Kristoffer Hoven, Ousmane Diallo Toure og Simen Kivia-Egeskog (2). De forblir på kvalifiseringsplassen uansett hva som skjer i siste serierunde. Åsane på plassen over Skeid tapte 1-2 hjemme mot Bryne.

Grorud var i likhet med Stjørdals-Blink klar for nedrykk for en stund siden. Lørdag tapte Grorud 0-3 borte for Mjøndalen.

Start vant 2-1 borte over Sogndal.

Flere nyheter: