Menu
Stabæks Yaw Amankwah (t.h) legger opp. Her i duell med Vikings Sondre Flem Bjørshol under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Viking på Nadderud stadion. Foto: Fredrik Hagen / NTB.

Stabæk-kaptein Amankwah legger opp

Midtstopper Yaw Amankwah legger opp som fotballspiller. En skade setter en stopper for videre spill for 33-åringen, som har vært Stabæks kaptein siden 2020.

Av NTB | 08.03.2022 15:14:52

Sport: – Det ser dessverre ut som at jeg er nødt til å gi meg med fotball. Erklæringene fra legene er veldig klar på at det ikke er en god idé å spille videre med den operasjonen jeg har hatt i nakken, sier Amankwah til Stabæks nettside.

Bergenseren har vært i Stabæk siden 2019 og spilt 48 kamper for klubben.

– Det er ikke ideelt, men det er sånn som det er. Hvis jeg skal snu litt på det, hadde det vært mye verre da jeg var 22 enn når jeg er 33 og fyller snart 34. Jeg er mer takknemlig over det jeg har fått oppleve, heller enn at jeg er sutrete for at det slutter på denne måten, sier han.

Under en trening i september 2021 pådro han seg en prolaps i nakken.

– Jeg har hatt utstrålende nervesmerter i begge skuldrene. Det har vært som et knivstikk under kragebeinet. Å kjøre over fartshumper har vært så vondt at jeg har holdt på besvime. Det har vært de jævligste smertene jeg har hatt, sa Amankwah om det i 2021.

Amankwah startet karrieren I Fana. I 2007 ble han en del av Brann før han ble Sandefjord-spiller i 2012. I 2015 gikk karrieren nedover etter skadetrøbbel, og bergenseren var noen måneder i Tønsberg. Derfra gikk han til Hobro og leverte to gode sesonger i den danske toppligaen.

(©NTB)