Menu
Bokseren Hadi Srour på en pressekonferanse i fjor. Han risikerer en utelukkes på fire år etter en positiv dopingprøve. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Srour-prøver testet også i utlandet: Risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk

Påtalenemnda i Antidoping Norge innstiller på fire års utestengelse for bokseren Hadi Srour. Han avla en positiv dopingprøve med spor av syntetisk EPO.

Av NTB | 24.02.2020 11:31:19

Sport: Påstanden fra Antidoping Norge er på fire års utestengelse med start fra 16. september i fjor. I en pressemelding skriver antidoping-instansen at Srour også har brutt reglementet for meldeplikt flere ganger.

Vedtaket ble gjort 28. januar, heter det i en pressemelding mandag.

– Også B-prøven bekreftet funnet i A-prøven, sier Katharina Rise, leder av påtalenemnda i Antidoping Norge til NTB.

Srour var raskt ute med kritikk av Antidoping Norge da saken ble offentlig i fjor.

– Etterforskerne forhørte meg, men de var ikke ute etter å høre min versjon eller å få sannheten. De anmodet meg to ganger om å tilstå. Den siste gangen slo de også av lydopptakeren, sa Srour på en pressekonferanse 4. september.

– Jeg er skeptisk til det tolkningsresultatet de har kommet til, sier Meling til NTB.

– Min klient tar klar avstand fra at han har tatt sprøyter. Han har redegjort hvor han var forut for prøvetakingen. Det er ingenting som tilsier at han ville tjent på å sette en slik sprøyte.

Srour skal ha vært på Stavernfestivalen i perioden han fikk i seg EPO. – Antidoping Norge mener jeg satte injeksjoner med syntetisk EPO da jeg var på festival i Stavern og løp etter damer og drakk alkohol, sa Srour 4. september ifølge NRK.

– De har kommet til samme resultat, uavhengig av hverandre, sier Rise som forteller at Srour ønsket at det skulle gjøres flere etterforskningsskritt av Antidoping Norge.

Det ble i hovedtrekk etterkommet.

– Dette er blant biologer som vil bli vitner i sak, sier Meling uten å spesifisere hvem det er snakk om.

Han mener at testresultatene er alt for unøyaktige til å kunne dømme Srour.

– Du får et inntrykk at man heller vil ha 10 uskyldig dømt, enn at en skyldig går fri.

– Vi kommer nå til å melde våre innsigelser, sier Meling.

Srour var ansett som en mulig OL-deltaker i Tokyo-lekene senere i år.

Srour ønsket ikke å kommentere saken overfor NTB mandag, men henviser til sin advokat Brynjar Meling.

– Det har tatt litt tid før saken ble endelig avgjort fra vår side. Det er fordi Srour har anmodet om at vi skulle gjøre ytterligere undersøkelser. Basert på det har vi også fått denne prøven vurdert av andre internasjonale akkrediterte laboratorier, i tillegg til det norske laboratoriet som er akkreditert av antidopingbyrået Wada, sier Rise.

– Vi har fått det vurdert av annet miljø utenfor Wada som er sterkt kritiske, sier Meling.

Påtalenemda har ikke vært i kontakt med utøveren, men Srour er informert om påtalevedtaket. – Nå sendes saken til domsutvalget i Norges idrettsforbund. Så er det de som tar en vurdering av vurdere behandling av saken, sier Rise.

(©NTB)

Flere nyheter: