Menu
Demonstranter har gått løs på et bilde av avtroppende statsminister Mahinda Rajapaksa under en demonstrasjon i Colombo. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB

Sri Lankas statsminister går av etter voldelige protester

Sri Lankas statsminister Mahinda Rajapaksa har gått av etter sammenstøt der over 130 mennesker skal ha blitt såret. En politiker og én annen person er døde.

Av NTB | 09.05.2022 15:15:59

Krig og konflikter: Rajapaksa kunngjorde sin avgang mandag i et brev til president Gotabaya Rajapaksa – som også er den avtroppende statsministerens bror.

– Jeg går av med øyeblikkelig virkning slik at du kan utpeke en flerpartiregjering for å styre landet ut av den pågående økonomiske krisen, skrev 76-åringen.

Beslutningen ble tatt etter voldelige sammenstøt i hovedstaden Colombo der 138 mennesker skal ha blitt skadd. En folkevalgt politiker fra landets regjeringsparti og minst én annen person er døde, ifølge kilder i politiet.

En politikilde sier politikeren løsnet skudd mot personer som blokkerte bilen hans. To ble alvorlig såret, og en av disse døde senere av skadene. Politikeren søkte tilflukt i en bygning der han senere ble funnet død.

Sri Lanka er for tiden rammet av den verste økonomiske krisen siden landet ble uavhengig i 1948. Flere måneder med langvarige strømbrudd, skyhøy inflasjon og akutt mangel på mat, drivstoff og legemidler har utløst en rekke protester med krav om at regjeringen må trekke seg.

Mandag ble det innført portforbud i hele landet.

(©NTB)

Flere nyheter: