Menu
Johannes Høsflot Klæbo (midten) vant foran Erik Valnes (venstre) og Emil Iversen (høyre) på tredje etter finalen i sprint i Granåsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sprintvinner Klæbo imponert over kometen Wiig: – Kan bli skikkelig farlig

NM-vinner Johannes Høsflot Klæbo (24) lot seg imponere av sin ett år yngre konkurrent Sivert Wiig etter mannjevningen i Granåsen.

Av NTB | 16.01.2021 16:23:26

Sport: At 24-årige Klæbo skulle vinne foran Erik Valnes og Emil Iversen var som det skulle være.

At Sivert Wiig slo seg inn til 4.-plass var nesten også som det skulle være i en sesong der 23-åringen fra Gjesdal i Rogaland har vist takter fra start til mål.

– Det er imponerende det han gjør. Vi at han har gått fort tidligere, og ikke minst at han har gått gode prologer. Jeg tror at han kommer til å bli skikkelig farlig når han får trent et år til. Han holder mye bedre enn før, og det viser at han har tatt steg. Det er veldig bra at vi får opp noen nye som kan bite fra seg, sa Klæbo til NTB om konkurrenten.

Sivert Wiig viste seg fram med 7.-plass i den nasjonale åpningsrennet på Beitostølen og fulgte opp med 9.-plass i norgescupen på Sjusjøen. På Lygna sist helg ble det 3.-plass.

Wiig er ikke lenger bare en såkalt prologløper, og plutselig er han med i VM-diskusjonen. Han kjemper om en plass på laget med Pål Golberg og Håvard Solås Taugbøl.

Klæbo, Valnes og Iversen er bankers på laget slik NTB ser det.

Spørsmålet er om han kommer med dit. Norge har bare seks plasser.

– Det meste peker mot at fem av de seks som går i Falun går i VM, sa landslagstrener Arild Monsen.

– I diplomatiets ånd la han inn en god søknad, og jeg tror at det meste tyder på at kabalen går opp og at Sivert Wiig får i Falun. Det er knallsterkt det han gjør i dag. Her fikk han spille mot de beste i en god sprintløype. Han viser høyt nivå, og det vil han bli premiert for en eller annen gang. Det blir tøff kamp om VM-plassene, fastslo Monsen overfor NTB.

– Det ble tøft. Håvard (Taugbøl) satte bra fart i starten, og også ble det som forventet trøkk mot slutten. Jeg hadde som mål å være på 2.-plass før jeg satte meg i hocke ned, sa Klæbo.

Det klarte han, og på oppløpet var ingen i nærheten å true Byåsen-ekspressen. Iversen kom i stor fart, men ble sperret i sporet bak Valnes og hadde dermed ingen mulighet til å utfordre Klæbo om gullet.

For Iversen ble nok NM-sprinten en opptur. Han fikk med seg 3.-plass i Ruka i november, men de nasjonale rennene har blitt preget av kluss denne sesongen. På Lygna forrige helg mistet han rett og slett staven i kvartfinalen.

– Det er lenge siden jeg har gått så bra i klassisk sprint. Det var deilig å kjenne at det svarte bra, sa Iversen til NRK.

Veien til VM-laget for Wiig går gjennom et svært godt verdenscuprenn i Falun om 14 dager.

Sivert Wiig ledet NM-finalen lenge, men var ikke heldig taktisk da det dro seg til inn mot oppløpet.

(©NTB)

Flere nyheter: