reklame for Sheiken Bowling
Menu
Gallamiddag på Slottet i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Dronning Margrethe av Danmark holdt tale for kongeparet under gallamiddagen på slottet. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Språkpris fra dronning til dronning i september

Dronning Sonja står for overrekkelsen når dronning Margrethe av Danmark kommer til Norge for å motta Foreningen Nordens språkpris.

Av NTB | 08.09.2022 09:30:47

Kultur og underholdning: – Dronningen er beæret over henvendelsen og vil med glæde modtage Foreningen Nordens Sprogpris, heter det i svaret fra det danske slottet.

Foreningen Norden sin språkpris går årlig til en person som har gjort noe eksepsjonelt for det nordiske språkfellesskapet. Dronning Margrethe får årets utmerkelse fordi hun har et glødende engasjement for å bevare språkforståelse i Norden. Dronningen har blant annet skapt oppmerksomhet rundt å bruke skandinaviske språk i møte med hverandre i Norden. Det er en av Foreningen Nordens kjernesaker.

– Det er vanvittigt ærgerligt, når man tyr til uden-nordiske sprog for at kunne forstå hinanden. Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på dette også i fremtiden, uttalte dronning Margrethe i et intervju med danske Foreningen Norden i 2017.

Dronning Sonja har takket ja til å dele ut prisen ved en feiring i Foreningen Nordens hus på Abbediengen mandag 26. september, med påfølgende festmiddag i Oslo sentrum.

(©NTB)

Flere nyheter: