Menu
Sporting-keeper Antonio Adán handser og pådrar seg rødt kort. Det avsluttet ti fryktelige minutter før målvakten da Marseille vendte til 4-1-seier foran tomme tribuner. Foto: Daniel Cole, AP / NTB

Sportings keepermareritt åpnet gruppa – Spurs skjøt med løskrutt

Sporting Lisboa ble felt av egen keeper i jakten på sin tredje strake seier i mesterligaen. Marseilles 4-1-seier gjør at gruppa er helt åpen igjen.

Av NTB | 04.10.2022 23:00:56

Økonomi og næringsliv: I kveldskampen endte det målløst mellom Eintracht Frankfurt og Tottenham. Sporting er fortsatt på topp, men bare tre poeng skiller mellom topp og bunn.

Harry Kane misset to store Tottenham-sjanser i første omgang i Frankfurt. Son Heung-min og Ivan Perisic var også nær, og Richarlisons rop om straffespark ble avslått også etter en VAR-sjekk.

Premier League-laget var klart best før pause, men fikk ikke til avslutningene. I den andre omgangen skapte også vertene sjanser. Ansgar Knauff tvang Hugo Lloris til en god redning, mens Jesper Lindström skjøt over fra god posisjon.

Tottenham prøvde å slå tilbake etter derbytapet for Arsenal, men hadde ikke en eneste avslutning mellom stengene og måtte nøye seg med ett poeng.

– Vi var gode helt til vi var inne i boksen. I dag manglet vi bittet i avslutningene, sa Pierre-Emile Højbjerg til BT Sport.

Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål da Marseille vant 4-1.

– Adán har reddet oss mange ganger før. Ingen er mer selvkritisk enn han etter en slik kveld, sa Sporting-trener Ruben Amorim.

Kampen ble utsatt over 20 minutter fordi gjestenes buss ble stående fast i trafikken. Da spillet startet, tok det bare 52 sekunder før Sporting ledet. Francisco Trincão ble flikket fram på høyresiden og fikk føre ballen uhindret inn langs 16-meterstreken før han avsluttet med et venstrebeinsskudd i hjørnet.

Det var første Marseille-mål i høstens CL-kamper, og Sportings første baklengs. Det skulle komme mer.

Tre minutter senere tabbet Adán seg ut igjen med et utspill rett til en motspiller. Matteo Guendozi la inn, og Amine Harit nikket pent i mål ved stolpen.

I det 23. minutt gjorde Adán sin tredje store feil på ti minutter, og den siste. Han ruset utenfor feltet og stoppet ballen med hånden da Nuno Tavares nikket den over ham. Et klart rødt kort.

Den andre omgangen ble et lite antiklimaks, men stopperen Chancel Mbemba fastsatte resultatet på en keeperretur etter at han først tråklet seg gjennom forsvaret.

– Vi viste karakteren vår i dag. Vi vet at det blir veldig vanskelig i Lisboa neste uke, men vi håper å fortsette der vi slapp i dag, sa Harit.

Det ville vært full fest på Stade Velodrome om ikke Marseille måtte greie seg uten hjemmefans på grunn av publikums dårlige oppførsel mot Eintracht Frankfurt tidligere i høst.

Bare Sporting-fans fikk komme inn, og de fikk ikke mye å glede seg over på sin lille tribuneseksjon.

Sporting Lisboa så ut til å ha større problemer med trafikken enn med hjemmelaget i Marseille, men det var før keeper Antonio Adáns ti tunge minutter.

Sporting kom til flere store sjanser i åpningsminuttene og så ut til å skulle fortsette sin seiersferd i mesterligaen, men i det 13. minutt kom vendepunktet da Alexis Sanchez presset Adán på et tilbakespill. Keeperen somlet med ballen og klarerte så rett i chilenerens utstrakte bein. Ballen spratt inn i hjørnet.

Israel ble byttet inn, og i det 28. minutt feilet han fullstendig med en utrusing slik at Leonardo Balerdi kunne nikke Harits hjørnespark i tomt mål.

(©NTB)