reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sherida Spitse var svært så sentral med tre målgivende pasninger da Vålerenga avanserte til 16-delsfinalene i mesterligaen fot kvinner. Foto: Annika Byrde / NTB

Spitse arkitekten da VIF ble mesterligaklar: – Hun går foran

Vålerenga tok seg videre til 16-delsfinalen i mesterligaen for kvinner med 7-0-seier over Gintra fra Litauen. Veteran Sherida Spitse høster lovord etter kampen.

Av NTB | 19.11.2020 14:53:00

Sport: I høst skal Vålerenga spille i mesterligaen for første gang. Ingibjörg Sigurdardóttir, Rikke Madsen, Dejana Stefanovic, Njoya Ajara og Synne Jensen scoret i torsdagens kamp, mens hjemmelagets kaptein Vestina Neverdauskaite sto bak to selvmål.

VIFs nederlandske veteran Sherida Spitse var arkitekten bak fem av målene.

– Hun slår mange av dødballene. Hun er en viktig spiller for oss, en leder. Hun viser de andre når vi skal sette tempo og ta tempo ut av kampen. Hun går foran og er en viktig spiller, sa VIF-trener Jack Majgaard Jensen etter kampen.

Dansken var fornøyd med kampen, som etter hvert ga et enkelt avansement.

– Det er alltid vanskelig i Champions League å vite hvordan laget spiller, for man har ikke sett dem så mye. Da må de på banen være klare til å endre seg med tanke på hva som skjer. Spillerne var flinke til å etterleve planen, men også å se hvilke muligheter som fantes i kampen. Vi lyktes med å justere de små detaljene i kampen som gjør at vi vinner ganske enkelt, sier treneren.

Det var hennes femte scoring denne sesongen. Etter 31 minutter økte Vålerenga til 2-0. Rikke Madsen fikk pirket ballen i mål etter litt klabb og babb inne i feltet etter en ny corner fra Spite.

Motstanderen fikk bare sporadisk komme på besøk oppe på Vålerenga banehalvdel.

På overtid i 1. omgang fikk Spitse nok en gang slått inn i feltet. Gintra-målvakten reddet avslutningen fra Sigurdardottir, men slo ballen rett i egen spiller og i mål.

Kort etter dukket storscoreren Njoya Ajara opp inne i feltet og satte 5-0. En ny corner fra Spitse endte i scoring etter et selvmål av Neverdauskaite. Det var annen gang at kapteinen var uheldig og satte ballen i eget mål.

Litauiske Gintra Universitetas har tidigere hatt god erfaring med kvalifiseringsspill til Champions League. Laget har vært i 16-delsfinale to ganger og har vunnet litauisk toppserie de siste ti sesongene.

22 lag, blant dem LSK kvinner, har walkover til 16-delsfinalene, der vinnerne av 2. kvalifiseringsrunde også får plass. 16-delsfinalene trekkes tirsdag 24. november med to norske lag i potten.

Kampen ble spilt i et ufyselig novembervær i Litauen med regn og sur vind. Etter 19 minutters spill gikk Vålerenga opp i føringen. Sigurdardóttir headet inn 1-0 etter en presis slått corner fra Spitses fot.

Etter en drøy time økte Stefanovic til 4-0 med en heading på et frispark fra Spitse.

(©NTB)

Flere nyheter: