Menu
Den 44 år gamle russeren som er siktet for spionasje, ble i Oslo tingrett fredag varetektsfengslet i fire nye uker. Her er mannens forsvarer, advokat Marijana Lozic fotografert i Oslo tingrett i oktober. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Spionsiktet russer varetektsfengslet i fire nye uker

Den 44 år gamle russeren som er siktet for spionasje, ble i Oslo tingrett fredag varetektsfengslet i fire nye uker.

Av NTB | 25.11.2022 14:26:45

Kriminalitet og rettsvesen: I fengslingsmøte fikk påtalemyndigheten også medhold i brev- og besøksforbud i hele perioden. I tillegg må 44-åringen sitte i fullstendig isolasjon inntil 9. desember, ifølge Aftenposten.

Den siktede har allerede sittet fire uker i varetekt i full isolasjon.

Mannen som Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har siktet for spionasje, har arbeidet som gjesteforsker ved Universitetet i Tromsø.

Han er i Norge med et brasiliansk pass under navnet José Assis Giammaria (37), men politiet mener han er en russisk borger med navn Mikhail Valerijevitsj Mikusjin (44).

44-åringen møtte ikke opp i retten i fredagens fengslingsmøte, som ble behandlet som kontorforretning, altså uten partene til stede.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen og samtykker ikke til videre fengsling. Det blir kontorforretning da han ikke ønsker å møte fysisk i retten i denne omgang, har hans forsvarer, advokat Marijana Lozic sagt til VG.

Siktede begjærer seg løslatt fordi partene bestrider mistankegrunnlaget, det vil si at det foreligge skjellig grunn til mistanke for overtredelse av paragraf 121, forklarer Lozic.

Paragrafen omfatter spionasje mot statshemmeligheter.

Flere nyheter: