Menu
En norsk-inder som er siktet for grov korrupsjon og å ha overlevert statshemmeligheter til en russisk diplomat, er løslatt fra varetektsfengsel mot meldeplikt. Foto: Terje Pedersen / NTB

Spionsiktet norsk-inder satt fri mot meldeplikt

Norsk-inderen som i august i fjor ble pågrepet og siktet for å ha delt statshemmeligheter med Russland mot betaling, er satt fri fra varetektsfengsel.

Av NTB | 20.01.2021 21:38:11

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge NRK er 50-åringen satt fri mot meldeplikt.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det ikke lenger fare for at han kan ødelegge bevis.

– Han var opprinnelig fengslet på grunn av bevisforspillelsesfare, og når vi nå besluttet å løslate ham, var det fordi vi mener at meldeplikt er tilstrekkelig, sier politiadvokat Line Nygaard i PST.

PST vil vurdere om han fortsatt skal ha meldeplikt på nytt i begynnelsen av februar.

Mannen ble pågrepet under et møte 15. august med det som ifølge PST var en russisk etterretningsagent. Den spionsiktede nordmannen jobbet i DNV GL, tidligere Det Norske Veritas.

Norsk-inderen er siktet for grov korrupsjon og for avsløring av statshemmeligheter. Strafferammen er opptil 15 år i fengsel. Planen er at saken skal opp for retten i andre halvdel av 2021.

50-åringen nekter straffskyld, men har erkjent å ha mottatt penger for å gi informasjon. Hans advokat Marianne Darre-Næss vil overfor NRK ikke si noe om saken nå.

Den russiske diplomaten som var i møte med mannen da PST gikk til aksjon, er siden blitt utvist fra Norge.

(©NTB)

Flere nyheter: