reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Mikel Arteta og spillerne i Arsenal kutter lønna. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Spillere og trenere i Arsenal godtar lønnskutt på 12,5 prosent

Spillertroppen, manager Mikel Arteta og resten av trenerapparatet i Premier League-klubben Arsenal er enige med ledelsen om lønnskutt under viruskrisen.

Av NTB | 20.04.2020 19:32:49

Sport: Det bekrefter London-klubben på sine nettsider mandag.

Både spillere og trenere sier fra seg 12,5 prosent av lønna for å hjelpe klubben finansielt gjennom viruspandemien. Avtalen omtales som frivillig.

Klubbledelsen opplyser samtidig at den er innstilt på å utbetale pengene som nå holdes tilbake på et senere tidspunkt, forutsatt at den er i stand til det økonomisk.

– Dersom vi når spesielle mål i sesongene som kommer, primært relatert til suksess på banen, vil klubben refundere pengene, heter det i en uttalelse.

Videre i mandagens uttalelse heter det at samtalene som er ført om lønnsreduksjonen har vært konstruktive, og at partene har innsett «alvorligheten i situasjonen koronaviruset har skapt».

Det skal også pågå forhandlinger om lønnskutt i en rekke andre Premier League-klubber. Mandag ble det klart manager Chris Wilder og det øvrige trenerapparatet i Sheffield United har sagt fra seg deler av sine kontraktfestede inntekter. Noen avtale foreligger samtidig ikke med spillerne.

Ifølge britiske medier skal Arsenal-ledelsen i utgangspunktet ha ønsket at spillerne skulle ta lønnskutt over en periode på 12 måneder.

Enigheten som ble presentert mandag skal ha kommet i stand som følge av at manager Arteta bidro sterkt til å forene partene i forhandlingene. Arsenal-sjefen, som er blant dem som har vært smittet av koronaviruset, skal ha snakket med spillerne sine i en videosamtale i forrige uke.

Fotballen i England er satt på pause på ubestemt tid.

En eventuell forsinket lønnsutbetaling forutsetter også at inneværende sesong fullføres og at klubben mottar TV-inntektene det nå hersker usikkerhet rundt.

Premier League-ledelsen har anmodet samtlige klubber om å kutte spillernes lønninger med 30 prosent, men Spillerforeningen PFA har advart mot at det vil påvirke mengden skattepenger som kommer inn til bruk i blant annet det hardt belastede helsevesenet.

(©NTB)

Flere nyheter: