Menu
Stefan Johansens Fulham bekrefter positive virustester. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Spillere fra Fulham og Blackburn testet positivt på koronaviruset

Tre spillere har avgitt positive koronatester i den siste runden med testing i den engelske mesterskapsserien i fotball. To av dem er Fulham-spillere.

Av NTB | 28.05.2020 14:18:19

Sport: På sine nettsider bekrefter London-klubben de positive testene. Samtidig opplyser Blackburn at den tredje positive testen stammer fra dem.

«Begge spillerne, som forblir anonyme som følge av taushetsplikt, er satt i selvisolering i tråd med ligaen og regjeringens retningslinjer», heter det i en uttalelse fra Fulham.

Blackburn er på sin side åpne om at det er kaptein Elliott Bennett som har avgitt den positive testen. Han skal ha testet negativt så sent som sist fredag. Få dager senere viste altså en ny test motsatt utfall.

Bennett har ingen symptomer på sykdom.

– Jeg hadde åpenbart ikke funnet ut dette, dersom vi ikke hadde returnert til trening og jeg hadde blitt testet. Jeg føler meg ikke dårlig, og har overhodet ingen symptomer, sier han til klubbens nettsider.

1030 tester har vært gjennomført på spillere og ledere i mesterskapsserien i løpet av de siste dagene. Kun tre var positive.

I første runde med testing ble to personer i Hull bekreftet smittet.

Klubbene på nest øverste nivå i engelsk fotball kunne gjenoppta trening med kontakt mandag. Når det kan bli aktuelt å spille kamper er ikke bestemt.

(©NTB)

Flere nyheter: