reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Cristiano Ronaldo og Juventus blir blant motstanderne for lille Spezia kommende sesong, etter at den italienske klubben rykket opp til Serie A for første gang i sin 114-årige historie. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB scanpix

Spezia til Serie A for første gang

Fotballklubben Spezia skal for første gang i sin 114-årige historie spille i Serie A. Det er klart tross 0-1-tap hjemme mot Frosinone i opprykksfinalen torsdag.

Av NTB | 20.08.2020 23:38:03

Sport: Spezia vant den første finalen 1-0 på bortebane, og med 1-1 sammenlagt går opprykket til klubben med best plassering i seriespillet. Der var det ingen tvil: Spezia ble nummer tre, mens Frosinone ble nummer åtte og tok den siste plassen i det omfattende sluttspillet.

Benevento og Crotone rykket rett opp.

«Det vakreste nederlaget noensinne» skrev Gazzetta dello Sport om torsdagens returkamp. Svenske Marcus Rohdén scoret for Frosinone i det 61. minutt, men gjestene trengte minst ett mål til og fikk det aldri.

Også i semifinalen mot Chievoverona gikk Spezia videre på best serieposisjon, da etter 3-3 sammenlagt.

Frosinone, med den tidligere storspilleren Alessandro Nesta som trener, må spille i Serie B også kommende sesong. Torsdagens kamp ble spilt uten tilskuere, men utenfor stadion var det tjukt med Spezia-fans som feiret utfallet med sang og fyrverkeri.

Emmanuel Gyasi scoret Spezias mål i den første kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: