powergym
Menu
politi

Spesiell natt for politiet

Beruset "yrkessjåfør" sovnet, kastet ølboks på bil, sovnet i solstudio, fikk husly hos politiet og knivmann funnet i Skudeneshavn. Det ble flere oppdrag uten om det vanlige for politiet i natt.

Av Egil M Solberg | 31.10.2015 10:48:40

Beruset «yrkesjåfør» funnet sovende bak rattet
Ved 23.20-tiden fredag kveld fikk politiet flere henvendelser om en bil som hadde kjørt ut av veien på E134 ved Oppheim i Vindafjord. Vitner på stedet rapporterte om en mann som satt bak rattet og var bevisstløs. Da nødetatene kom til stedet viste det seg at mannen var uskadd. Han var ikke bevisstløs som følge av ulykken, han var derimot svært beruset og av den grunn vanskelig å få kontakt med. Mannen, som er i slutten av tenårene, var alene i bilen. Han hadde angivelig kjørt fra Haugesund og hadde enda mange mil igjen før han ville nå sitt bestemmelsessted. – Det triste i saken er at mannen hadde til hensikt å gjøre bilkjøring til sitt levebrød. Dersom han blir domfelt for denne hendelsen vil det gå lang tid før han får kjøre bil igjen, opplyser operasjonsleder Jarle Utne Reitan. Mannen er satt inn i sentralarresten i Haugesund i påvente av at han blir edru nok til å kunne la seg avhøre i saken.

Kastet ølboks på bil
En utenlandsk mann i begynnelsen av 20-årene ble ved 01.20-tiden i natt anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en ølboks på en bil ved Svortland på Bømlo.

Besittelse av kniv og narkotika
En politipatrulje kom i Skudeneshavn over en mann som de mistenkte for å være ruset på noe annet enn alkohol i 02.10-tiden i natt. Mistanken viste seg å være berettiget. Mannen, som var i 30-årene, var også i besittelse av mindre mengder narkotika og en kniv. Han er anmeldt for forholdene.

Sovnet på kaien
Bekymrede vitner kontaktet politiet ved 03-tiden i natt. En overstadig beruset mann lå da strekk ut på Indre kai. Politiet plukket etterhvert opp en mann i slutten av 50-årene som ikke lenger klarte å ta vare på seg selv. Patruljen tok han med til drukkenskapsarresten hvor han fikk omsorg og et pledd. Mannen fikk sove rusen av seg her. Ingen anmeldelse.

Kunne ikke ta vare på seg selv
Politiet ble ved 03.40-tiden i natt kontaktet av vitner på Stord som kunne fortelle om en mann som sov på en benk i Leirvik sentrum. En politipatrulje fant da en overstadig beruset mann i begynnelsen av 20-årene. Han hadde ingen til å hjelpe seg. Derfor ble han kjørt til Haugesund hvor han fikk husly for natten. Ingen anmeldelse.

Sovnet på solstudio
En ung kvinne ringte nødtelefonen og var bekymret for en mannlig venn som hun hadde mistet i 03.50-tiden i natt. Hun var bekymret for ham siden han var alkoholpåvirket og ikke kledd for å overnatte ute. Politiet delte hennes bekymring og var innstilt på å etterkomme hennes ønske om hjelp til å lete etter han, men før en leteaksjonen kunne starte, fikk politiet melding fra en annen person som hadde funnet en sovende mann inne på et solstudio i Austmannavegen. Beskrivelsen av den sovende mannen passet på mannen som var meldt savnet. Politiet kontaktet dermed kvinnen igjen og fortalte henne hvor hun kunne hente sinn venn. – Vi regner med at det var riktig mann, for vi hørte ikke mer fra henne. Siden vi ikke trengte sende noen patrulje til Austmannavegen vet vi ikke noe om hvor lenge mannen hadde ligget i solstudioet og om han hadde rukket å bli både brun og blid, sier operasjonsleder Jarle Utne Reitan hos politiet.