Menu
Biler og mannskaper fra nødetatene utenfor bygården i Ibsens gate i Bergen, etter at mann ble skutt av politiet og senere døde av skadene han ble påført under en politiaksjon 21. desember i fjor. Foto: Eivind Senneset / NTB

Spesialenheten henlegger sak etter at mann ble skutt og drept av politiet i Bergen

Spesialenheten for politisaker har henlagt sakene mot fem politimenn som har vært etterforsket etter at en mann i Bergen ble skutt og drept i desember i fjor.

Av NTB | 09.09.2021 13:07:33

Kriminalitet og rettsvesen: En av politimennene ble etterforsket for drap og de fire øvrige for grov uaktsom tjenestefeil etter en beboer på et hybelhus i Bergen ble skutt og drept med tre skudd i overkroppen den 21. desember i fjor.

Spesialenheten har etterforsket hendelsen og har konkludert med at ikke noe straffbart forhold er å bevise og henlegger derfor sakene mot alle de involverte polititjenestemennene.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Da de ankom stedet ble det oppdaget at mannen de skulle hjelpe, hadde antent brann i trappehuset, og mens politimennene ventet på at brannvesenet skulle komme, antente mannen også en brann inne i sin egen leilighet.

Politiet slo da inn døren i mannens leilighet som da kom tjenestemennene i møte med en kniv i hånden. På kort avstand avfyrte den ene av de væpnede politimennene tre skudd mot mannen, som døde av skadene.

Bistandsadvokat Kjetil Ottesen sier til Bergens Tidende at den dreptes foreldre reagerer med vantro på henleggelsens i saken.

– For dem er det uforståelig at det ble vurdert som ikke straffbart å skyte, skriver advokaten til avisen.

Ifølge etterforskningen gjorde politimannen ikke noe feil da de rykket ut til hybelhuset i Bergen sentrum på det som opprinnelig startet som et bistandsoppdrag for helsevesenet.

– Etterforskningen har klarlagt at skuddene mot X ble løsnet i en nødvergesituasjon, og at handlingen ikke gikk lenger enn nødvendig for å avverge angrepet og ikke åpenbart gikk utover det som var forsvarlig, skriver Spesialenheten i sin forklaring av henleggelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: