Menu
Politibil nær stedet der en mann ble skutt av politiet etter det som skal ha vært en trusselsituasjon utenfor et varehus i Hillevåg i Stavanger torsdag kveld. Ifølge politiet er mannen ikke livstruende skadd. Foto: Carina Johansen, NTB

Spesialenheten etterforsker politiskyting i Stavanger

En mann i 30-årene er innlagt med skader i beinet etter å ha blitt skutt av politiet i Stavanger torsdag kveld. Spesialenheten er i gang med etterforskningen.

Av NTB | 23.12.2022 10:44:46

Kriminalitet og rettsvesen: I en pressemelding fredag ettermiddag opplyser Spesialenheten at mannen ble skutt i beinet.

Politibetjenten som avfyrte skuddet, har status som mistenkt i saken. Spesialenheten vil ennå ikke si noe om forklaringen som betjenten har avgitt. De har bedt Kripos om å undersøke våpenet som ble brukt til å avfyre skuddet.

De håper også å få avhørt mannen som ble skutt, i løpet av ettermiddagen.

– Politiet fikk melding om at en mann skar opp dekk på biler på en parkeringsplass i Hillevåg i går kveld klokken 20.58, sier Stian Eskeland, jourhavende jurist ved felles straffesaksinntak i Sørvest politidistrikt.

Han sier politiet rykket ut til stedet og fant gjerningspersonen.

– Det oppsto en trusselsituasjon, og det ble i den forbindelse avfyrt skudd av politiet. Mannen er siktet for skadeverk mot kjøretøy og for trusler mot politiet, sier Eskeland.

Spesialenheten har opplyst at de jobber med å klarlegge hva som skjedde, og hvorfor politiet løsnet skudd.

– Det er foretatt åstedsundersøkelse, og Spesialenheten har sikret ett tjenestevåpen for eventuell teknisk undersøkelse hos Kripos, het det i pressemeldingen.

De skriver videre at politiets tjenestepersoner vil bli avhørt så raskt som mulig, og at det også vil bli avklart om personen som er skutt vil avgi forklaring i saken.

– Det vil også bli sikret eventuell videoovervåking fra stedet, skrev Spesialenheten.

Mannen har bedt advokat Odd Rune Torstrup om å være hans bistandsadvokat i forbindelse med saken som nå etterforskes hos Spesialenheten.

– Jeg har bedt om kopi og vil følge etterforskningen tett. Ut over det kan jeg ikke kommentere saken på det nåværende tidspunkt. Problemstillingen vil være om politiets maktutøvelse var lovlig eller ikke, sier Torstrup til Aftenbladet.

I Spesialenhetens sak har mannen status som fornærmet, mens i straffesaken har han altså status som siktet. Torstrup bekrefter at han også er bedt om å være siktedes forsvarer.

Tidligere fredag fortalte politiet i Sørvest mer om foranledningen til at det ble avfyrt skudd.

Politiet vil ikke kommentere saken ytterligere ettersom den nå etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Ifølge Aftenbladets opplysninger ble mannen, som skal være en kjenning av politiet, forsøkt stanset med el-våpen før han ble skutt.

Flere nyheter: