Menu
Tungt bevæpnede soldater og politifolk patruljerer i Sri Lankas hovedstad Colombo, der president Gotabaya Rajapaksa har innført unntakstilstand etter opptøyer. Foto: AP / NTB

Spent etter opptøyer på Sri Lanka

Tungt bevæpnede soldater patruljerer nå gatene i Sri Lankas hovedstad Colombo, der president Gotabaya Rajapaksa har innført unntakstilstand etter opptøyer.

Av NTB | 02.04.2022 08:34:32

Krig og konflikter: Unntakstilstanden ble innført etter at hundrevis av demonstranter torsdag forsøkte å storme presidentpalasset med krav om at Rajapaksa må gå av.

Demonstrantene satte også fyr på flere militære kjøretøy og politibiler og opprettet barrikader i gatene med brennende bildekk. En demonstrant ble drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrkene, og flere andre ble såret.

Sri Lanka opplever den verste økonomiske krisen siden uavhengigheten og har akutt mangel på utenlandsk valuta å betale importvarer med. Landet har gått tom for diesel og det meste av gods- og persontransporten har stanset opp.

Lørdag voktet soldater bensinstasjonene i Colombo, der mange har ventet i flere dager på å fylle tanken.

Dieselmangelen har også ført til omfattende strømbrudd, og misnøyen med myndighetene er stor.

Rajapaksa anklager «ekstremister» for å stå bak protestene i et forsøk på å «skape ustabilitet» i landet.

Rajapaksas eldre bror Mahinda er i dag statsminister på Sri Lanka, den eldste broren Chamal er landbruksminister, mens yngstemann Basil er finansminister. Demonstrantene krever at hele familien går av.

(©NTB)

Flere nyheter: