Menu
Sparta-spillerne jubler i en dramatisk seier mot Stavanger Oilers. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sparta snudde i egen hall – slo Stavanger Oilers etter dramatisk avslutning

Sander Thoresen pushet inn 2-1-scoringen i sudden death og presset fram en sjuende og avgjørende NM-semifinale i ishockey.

Av NTB | 07.04.2022 22:19:34

Sport: 6.36 minutter inn i overtiden falt avgjørelsen i Sparta Amfi i Sarpsborg. Det skjedde etter at bortelaget mer eller mindre var finaleklar tidligere i kampen.

Utligningen til Sparta kom nemlig bare 35 sekunder før den ordinære spilletiden var over. Hvis Stavanger Oilers hadde vunnet, ville de ha vært finaleklare med 4-2 sammenlagt.

I stedet står det 3-3, og det hele må avgjøres i en semifinale nummer sju i Stavanger lørdag.

Sparta vant etter en underholdende, fartsfylt og spennende kamp.

– Det er én kamp igjen, og vi må være påskrudd da også, sa matchvinneren Sander Thoresen til TV 2.

– Jeg synes vi vinner fullt fortjent, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

Dermed så det ut som om amerikanske Bordson skulle bli matchvinner, og at det ble ikke nødvendig med et oppgjør nummer sju mellom duellantene.

Men slik skulle det ikke gå. Med 2.37 minutter igjen fikk Oilers en spiller utvist, og Sparta benyttet anledningen til å spille seks mot fire. Hjemmelaget presset voldsomt, og akkurat da utvisningsperioden var over, reduserte Sparta til 1-1.

Da var det igjen 35 sekunder av ordinær tid. Martin Grönberg sendte pucken forbi Oilers-keeper Henrik Holm etter assist av Hans Kristian Jakobsson.

– Det var utrolig deilig. Nå skal vi ut å ta dem, sa svensken til TV 2.

– Vi må samle oss igjen, sa Bordson til TV 2 før overtiden. 33 år gamle Bordson kommer fra Duluth i Minnesota, et område som er kjent for mange norskamerikanere.

Det var målløst etter en underholdende åpningsperiode.

Storhamar leder 3-1 i matcher i den andre semifinalen, og Storhamar kan avgjøre det hele i Stjernehallen fredag.

1-0-scoringen til bortelaget kom 1.22 minutter inn i tredje periode etter massivt Oilers-press. Rob Bordson styrte inn pucken etter forarbeid av Ludvig Hoff og Tommy Kristiansen.

To ganger i sluttminuttene satte Oilers to pucker rett utenfor det tomme buret til Sparta. Bare tilfeldigheter gjorde at de ikke avgjorde til 2-0.

(©NTB)

Flere nyheter: