reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Over 1.000 av mannskapet på rundt 4.800 på hangarskipet USS Theodore Roosevelt har testet positivt for viruset siden utbruddet startet i slutten av mars. Skipssjef Brett Crozier fikk sparken etter at han varslet om utbruddet og nå er det bestemt at han ikke får jobben tilbake. Foto: Nicholas V. Huynh/U.S. Navy/ AP/ NTB scanpix

Sparket sjef på hangarskip får ikke jobben tilbake

Skipssjef Brett Crozier får ikke jobben tilbake etter at han ble sparket fra jobben for å ha varslet om koronautbruddet på hangarskipet USS Theodore Roosevelt.

Av NTB | 20.06.2020 03:36:06

Politikk: I en melding fra den amerikanske marinen fredag går det fram at skipssjef Crozier ikke gjorde nok for å stanse utbruddet av koronavirus om bord på skipet før han ba om hjelp, melder CBS News.

Beslutningen er den motsatte av hva marineledelsene tidligere har gått inn for. Den amerikanske marinesjefen, admiral Mike Gilday, sier ifølge Reuters at en ny gjennomgang av saken viser at Crozier og hans overordnede, kontreadmiral Stuart Baker, ikke nådde opp til forventningene de hadde av dem i situasjonen.

– Hadde jeg visst det jeg vet i dag, ville jeg ikke anbefalt å gjeninnsette skipssjef Crozier. Videre, dersom skipssjef Crozier fremdeles hadde hatt kommandoen på skipet, ville jeg fjernet ham fra stillingen, sa Gilday under en pressekonferanse i Pentagon.

Brett Crozier skrev i slutten av mars et notat til den amerikanske marineledelsen og ba om å få sette 90 prosent av mannskapet i land på stillehavsøya Guam. Flere titall hadde da fått påvist smitte om bord, og viruset spredte seg raskt.

Varslet utløste et kaos i marineledelsen og få dager senere ble Crozier sparket fra jobben.

(©NTB)

Flere nyheter: